Knoper Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Jak w temacie potrzebuje pomocy chciał bym spróbować efektów specjalnych, to znaczy wash jakieś błoto ale nie wiem co kupić żeby farby się nie gryzły i ogólnie od czego zacząć.. Ja póki co jako początkujący fascynat z braku wiedzy kupiłem emalie revell + chiński airbrush i kompresor... Większość matowe jak to producent zalecał do modeli. Nie ukrywam że chciał bym spróbować ale nie wiem z której strony zacząć, co kupić, czy mógł by mi ktoś wyjaśnić co zrobić gdy model jest w stanie pomalowanym ale przed kalkami.. Dzięki z góry jeśli komuś się będzie chciało.. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Taki Kompresor z którego jestem zadowolony póki co Zdaje sobie sprawę że tematów było i jest wiele.. Ja niestety wpakowałem się w farby revell, a tu mało kto ich używa stąd te całe zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Prześledź ten odcinek o budowie czołgu (a najlepiej całą serię, jeżeli tego nie znasz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Ogólnie jeśli chcesz Łeweringować i robić łosze chemia jak pigmenty czy rozcieńczone emalie typu łosz to najlepiej na Akryle nie emalie.Model najlepiej pomalować właśnie akrylkami.Emalie mogą się zważyć przy nakładaniu rozcieńczonych efektów.Najlepiej aby długo farba się miała czas wysezonować odparować utlenić i utwardzić.Tak po jednym czy paru dniach jeszcze może być za świeża.Akryle najlepsze jakie polecamy to Gunze CZYLY Mr hobby i Tamiya.Do tego zakup specyfik polski Wamod High levelin thinner ten z niebieską nakrętką do rozcieńczania tych farbek .Rewelacja. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez push-up78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi