Skocz do zawartości

MiG-21 F-13 Fishbed C, Revell 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. To mój pierwszy model po 20 latach przerwy, kiedy ostatni złożyłem za dzieciaka. Patrząc na modele tutaj to mój wypada blado, ale od czegoś trzeba zacząć ?

Pozdrawiam! 

FB_IMG_1587312227256.jpg

FB_IMG_1587312220077.jpg

Napisano

Powierzchnia modelu idealnie komponuje się z powierzchnią belki na której stoi ? Zwłaszcza na drugim zdjęciu ?

A co z ramami kabiny? 

• Haha 1
Napisano
5 minut temu, thor_ napisał:

Powierzchnia modelu idealnie komponuje się z powierzchnią belki na której stoi ? Zwłaszcza na drugim zdjęciu ?

A co z ramami kabiny? 

Malowane pedzelkiem, więc dlatego powierzchnia szalu nie robi, jakby to nie był mój pierwszy model to bym go tu nie dał ? aerograf już idzie pocztą, także kolejne modele będą już lepiej pomalowane :) a co do kabiny to czekam na maski i również będzie pomalowana ?

Napisano

Co do malowania ram oszklenia od masek pędzlem to zależy od modelu. Przy MiG-21 można to zrobić pędzlem bez większych problemów. Jakimi farbami malowany? Bo wygląda to tak jakby farby nie były rozcieńczone.

Napisano
17 godzin temu, mig napisał:

Co do malowania ram oszklenia od masek pędzlem to zależy od modelu. Przy MiG-21 można to zrobić pędzlem bez większych problemów. Jakimi farbami malowany? Bo wygląda to tak jakby farby nie były rozcieńczone.

Akryle z Revell-a, dobrze zauważyłeś nierozcieńczone, przed całkowitym wtajemniczeniem w tematy modelarstwa to był mój pierwszy model, dlatego nie jest do końca dopracowany, a dałem go tylko tutaj dlatego bo jest pierwszy i liczę na opinię i wskazówki ?