Brat Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Mam pytanie. Zacząłem ostatnio używać lakierów bezb. akrylowych róznych firm. Wszystkie one w słoiczku/pojemniku nie są przezroczyste lecz mętne, białawe. Niestety po zozcieńczeniu do malowania nadał są mętne. I co gorsza na modelu pozostawiają białe zacieki w szczelinach i nie tylko . Jak to wyeliminować by powierzchnia była w kolorze koloru bazowego a nie w"mleku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Lakier matowy jest mętny. Nakłada się go jedynie delikatną mgiełką, nigdy na mokro a nawet nie na wilgotno. Jeżeli chcesz poprawić, to nałożenie na to co jest połysku i potem matowej mgiełki powinno rozwiązać problem. Chociaż może lepiej zeszlifować jakąś drobną gąbką nadmiar białego. Edytowane 5 Maja 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Ja dodaje jeszcze flat base do tamiyowskich bo wydają mi się delikatnie satynowe .Ale tak aby był w miarę matowy nie jak papier.Jak radzi Tap-chan delikatna mgiełka .A model mastera próbowałeś akrylowego? Też fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi