Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model revella wykonany prosto z pudła...

Model wykonany dosc dawno okolo 3 lat temu w czasch kiedy dopieroz zaczynalem sie parac modelarstwem

b2007b86ad311822.jpg

96a2adc60559367e.jpg

f4c74b8c938de85a.jpg

23a58161be7a797f.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Me-109 E = Emil

dobre

To jest najprawdopodobniej Me-109 ale wersja G czyli potocznie Gustav

Chyba G-10 albo G-14(przetłoczenia na skrzydłach)

jak sprawdzę w literaturze to napiszę dokładniej

Napisano

Sorry masz racje pomylilem sie E mial proste koncowki skrzydel natomiast G zaokrąglone mój bład juz go poprawiam...

Napisano

No i okapowanie silnika ten twój jest w wersji AS czyli z inną większą sprężarką doładowującą nie pamiętam teraz wersji silnika ale chyba był to DB605

jak znajdę opracowanie o Mietku to wrzucę skan

Pozdrawiam

Napisano
No i okapowanie silnika ten twój jest w wersji AS czyli z inną większą sprężarką doładowującą nie pamiętam teraz wersji silnika ale chyba był to DB605

jak znajdę opracowanie o Mietku to wrzucę skan

Pozdrawiam

To jest Bf-109G10 nie żaden AS a silnik DB605 miały wszystkie Gustawy zmieniała się wersja........

Napisano

Różnica polegała tylko na silniku tak jak piszesz z tym że :

G-10 miało DB-605DTM

G-10AS DB-605ASM

Mietek wersji G-10 posiadał sporych rozmiarów przetłoczenia na okapowaniu silnika pomiedzyśmigłem a chłodnicą oleju

b02c96faeb4e3fdam.jpg

c6d4d56f3f71a6e3m.jpg

Wyposarzony w DB605AS G-10AS posiadał je znacznie mniejsze

Na modelu takich nie widać zatem jest to G-10AS

P.S Druga sprawa to Messersmitt 109 po 1943 przestał firurować jako Bf-109 a zaczoł jako Me-109

Dziękuję. Skończyłem

Napisano

Wyposarzony w DB605AS G-10AS posiadał je znacznie mniejsze

Znacznie mniejsze DB605DTM i DB605ASM wymiarami się nie różniły. Różniły się sprężarkmi, masą silnika i oraz jego mocą. DTM był cięższy i mocniejszy za razem.

Na G-10AS też były w tym miejscu przetłoczenia ale MNIEJSZE.

Na modelu powinny być znacznie lepiej widoczne jeżeli miałoby to być zwykłe G-10.

Przynajmniej taka jest moja opinia.

Napisano

bf.jpg

Przyjrzyj się uważnie! Nie zapominaj, że ten model jest w 1:72. Jeśli przy tej skali przetłoczenia o które się rozchodzi były większe, zaczęłoby to wyglądać nieco groteskowo. Gdyby model przedstawiał wersję G10 AS, przetłoczenia byłyby praktycznie niewidoczne.

Napisano

Hmmmmmmmmm groteskowe powiadasz

Dobra bawimy się dalej a że upierdliwość to moja główna cecha zatem pogrzebałem dalej w materiałach no i muszę przyznać że te uwypuklenia nawet w 1:72 powinny być większe

e568dc96126718b0m.jpg

A że tak możemy do us***** śmierci zatem proponuje kompromis

Jest to poprostu Me 109G-10 bez uściślania czy samo G-10 czy odmana G-10AS

Napisano

th_bf1.jpg

W takim razie jaką wersję Bf 109 G 10 przedstawia ten model? (też revell)

Skoro G 10 AS miał małe przetłoczenia, G 10 miał duże, to jak nazwiemy tego z brakiem jakichkolwiek przetłoczeń?

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Ten model to stodziewiątka z revella, tyle że w skali 1:48!! Model to jakiś przepak, chyba Monogramu.

Pozdrawiam