maniak Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Model revella wykonany prosto z pudła... Model wykonany dosc dawno okolo 3 lat temu w czasch kiedy dopieroz zaczynalem sie parac modelarstwem Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 Me-109 E = Emil dobre To jest najprawdopodobniej Me-109 ale wersja G czyli potocznie Gustav Chyba G-10 albo G-14(przetłoczenia na skrzydłach) jak sprawdzę w literaturze to napiszę dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2006 Sorry masz racje pomylilem sie E mial proste koncowki skrzydel natomiast G zaokrąglone mój bład juz go poprawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 No i okapowanie silnika ten twój jest w wersji AS czyli z inną większą sprężarką doładowującą nie pamiętam teraz wersji silnika ale chyba był to DB605 jak znajdę opracowanie o Mietku to wrzucę skan Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 No i okapowanie silnika ten twój jest w wersji AS czyli z inną większą sprężarką doładowującą nie pamiętam teraz wersji silnika ale chyba był to DB605jak znajdę opracowanie o Mietku to wrzucę skan Pozdrawiam To jest Bf-109G10 nie żaden AS a silnik DB605 miały wszystkie Gustawy zmieniała się wersja........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 Różnica polegała tylko na silniku tak jak piszesz z tym że : G-10 miało DB-605DTM G-10AS DB-605ASM Mietek wersji G-10 posiadał sporych rozmiarów przetłoczenia na okapowaniu silnika pomiedzyśmigłem a chłodnicą oleju Wyposarzony w DB605AS G-10AS posiadał je znacznie mniejsze Na modelu takich nie widać zatem jest to G-10AS P.S Druga sprawa to Messersmitt 109 po 1943 przestał firurować jako Bf-109 a zaczoł jako Me-109 Dziękuję. Skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 To ja proponuję jeszcze raz przyjrzeć się zdjęciom modelu, szczególnie pierwszemu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Wyposarzony w DB605AS G-10AS posiadał je znacznie mniejsze Znacznie mniejsze DB605DTM i DB605ASM wymiarami się nie różniły. Różniły się sprężarkmi, masą silnika i oraz jego mocą. DTM był cięższy i mocniejszy za razem. Na G-10AS też były w tym miejscu przetłoczenia ale MNIEJSZE. Na modelu powinny być znacznie lepiej widoczne jeżeli miałoby to być zwykłe G-10. Przynajmniej taka jest moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Przyjrzyj się uważnie! Nie zapominaj, że ten model jest w 1:72. Jeśli przy tej skali przetłoczenia o które się rozchodzi były większe, zaczęłoby to wyglądać nieco groteskowo. Gdyby model przedstawiał wersję G10 AS, przetłoczenia byłyby praktycznie niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Hmmmmmmmmm groteskowe powiadasz Dobra bawimy się dalej a że upierdliwość to moja główna cecha zatem pogrzebałem dalej w materiałach no i muszę przyznać że te uwypuklenia nawet w 1:72 powinny być większe A że tak możemy do us***** śmierci zatem proponuje kompromis Jest to poprostu Me 109G-10 bez uściślania czy samo G-10 czy odmana G-10AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 W takim razie jaką wersję Bf 109 G 10 przedstawia ten model? (też revell) Skoro G 10 AS miał małe przetłoczenia, G 10 miał duże, to jak nazwiemy tego z brakiem jakichkolwiek przetłoczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 G-10 z wczesnym modelem osłony typu 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrek Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 Witam! Ten model to stodziewiątka z revella, tyle że w skali 1:48!! Model to jakiś przepak, chyba Monogramu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi