spiton Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Robiąc porządki dzieciom, znalazłem takiego oto konia. Przypomniałem sobie relacje reggey'ego, i mój brak satysfakcji, ze sposobu malowania przez niego konia :-)). Znalazłszy wśród rupieci dzieci ładnego konika, postanowiłem sie nim pobawić. Nie wiem czy mi dobrze wyszedł, ale ten mój post ma raczej pokazać, jak niesamowitym zadaniem , jest pomalowanie konia. Przejrzałem kilka zdjęć, i nie zastanawiając sie, ani nawet nie czyszcząc konia, z nadlewek, i niedoskonałości formy, przystąpiłem do malowania. Znalazłem do kompletu rycerza, nie wiem, czy to faktycznie komplet, ale udało sie go zamontować w siodle. Rycerzem tez sie nie przejmowałem wiele. trochę mi wstyd z tego powodu, ale to tylko taka wprawka.Dorobiłem mu za to fajnego "irokeza" :-))Rycerz jest jeszcze bezbronny, ale to sie pewnie zmieni. Wygląda to tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corsair Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 W ten prosty sposób dzieci straciły konika.... taki ojciec..., że niby malowanie poćwiczyć ... a tak naprawdę to się chciał rycerzykiem pobawić Kobyła wyszła super, no może za wyjątkiem ogona. I przydało by się jakimś półmatem potraktować. Ale samo malowanie - w dechę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 A mi się Spitonie Twój koń (bez urazy) nie podoba. Taki drewniany mi się wydaje, na taki sam kolor maluję trzonki narzędzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 19, 2008 Author Share Posted April 19, 2008 Reggy, nie chodziło mi oto,żeby pokazać jaki ze mnie extra malarz, tylko,żeby pokazać, nie tylko tobie,że malowanie konia, to bardzo skomplikowana sprawa, wymagająca więcej analiz i kontemplacji, niż trzonek kilofa. zrobie trochę lepsze foty, , i go przede wszystkim dokończę, ale jest na tym koniu kilka warstw farby, i kilka warstw lakierów bezbarwnych, A mimo wszystko efekt jest taki sobie. Blache, czy drewno jest znacznie łatwiej oddać. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 19, 2008 Author Share Posted April 19, 2008 Nowe fotki, mam nadzieje, że lepiej widać, co autor miał na myśli :-)) Pozdrawiam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts