ozyrys Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Jeszcze raz jestem Mam nadzieje że teraz dobrze umieściłem fotki (dzięki za wyrozumiałość) Pozdrawiam wszystkich którzy odtwarzają wymarłe maszyny... Edit... Pozostałe zdjęcia... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Zacząłeś od DML więc składało się zapewne dobrze. Co do malowania - nie podoba mi się. Oczywiście brakuje zimmeritu!!! No, ale historyczny aspekt, jak widzę u Ciebie nie liczy się. Chciałeś Totena to śmiało mogłeś robić Tigera z walk na froncie wschodnim 1944. Tigerki występowały tam w 3-barwnym kamo... (polecam aktualny numer magazynu Militaria wydawnictwa Kagero, jest tam obszerny i ciekawy artykuł o Tigerach w 3 SS "Totenkopf") No ale to początek. Samo sklejenie nie jest złe. Błoto, takie sobie. W kilku miejscach troszkę nie potrzebne. Początek ok, bierz się za kolejny model. Edit... Zmienianie i usuwanie wpisów Admina jest niedozwolone... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Początek ok, bierz się za kolejny model. Ja bym dokończył ten a następnie zrobił kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Tak właśnie zamierzam Może zrobię do niego małą ramkę i scenkę np.kawałek pola i jakieś suche siano? (coś póżno jesiennego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 a mi się tam bodoba błoto i wogóle powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Dzięki Mariusz za wyciągnięcie mnie z dołka (było pełne błota więc się ślizgałem ) Ale malowanie pędzelkami jest naprawdę pracochłonne....chyba zainwestuję w pryskacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 A czym robione to błotko, bo całkiem fajnie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Błoto wygląda poprostu jak farba naniesiona pędzlem, mi się średnio podoba. "Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa bez wieży :} Ale ładnie położone kalki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Błotko robione jest tym oto zestawem suchych pasteli dostępne na:http://www.gunze.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Błoto wygląda poprostu jak farba naniesiona pędzlem, mi się średnio podoba. "Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa bez wieży :} Ale ładnie położone kalki. Powodzenia! Tygrys będzie miał wieżę (jest w trakcie składania) Mam też figurki też od Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 "Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa Błoto nie wygląda na mokre. Mógł wjechać w głęboką kałużę błota a później stanąć w polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Model fajny, przydało by się zrobić jakoms podstawke, pole cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Wieża ukończona uff... jutro ją zamontuję i jeszcze kalki...trochę kurzu i na sesję zdjęciową kotek trafi Myślałem żeby do ramki z pola dorobić lej po bombie i obok jakąś martwą wołowinę znaczy krowę ,ale nie bardzo wiem jak to dobrze wykonać żeby krowa nie wyglądała na zbyt plastikową no i jakiś kopczyk sianka by się przydał.....a i jeszcze muszę czołgistów wyrychtować... A i żeby nie było... to w końcu warsztat więc prezentuję gąski przed ''błoceniem'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam ponownie Oto zdjęcia mojego (prawie) ukończonego czołgu Postaram się o fotki przy dziennym oświetleniu bo te coś ciemnawe wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 A mnie się podoba tylko tą wieżyczkę trzeba koniecznie przybrudzić bo wygląda nieco śmiesznie. Czekam na efekt końcowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozyrys Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 I jeszcze parę... (butelka z tyłu to pigment ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi