Skocz do zawartości

TIGER I (DRAGON 1:35...)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze raz jestem Mam nadzieje że teraz dobrze umieściłem fotki (dzięki za wyrozumiałość)

1d24945eeb1d0d4b.jpg

387bf75fbc773044.jpg

2dbb7b8d229e4cc6.jpg

Pozdrawiam wszystkich którzy odtwarzają wymarłe maszyny...

Edit... Pozostałe zdjęcia...

Admin...

8c388e6a74a08a41m.jpg8281c2f7f68643d7m.jpgb0f40dd8ed09b512m.jpgec638e7203008bb5m.jpg

5522d057844aef86m.jpg

Napisano

Zacząłeś od DML więc składało się zapewne dobrze. Co do malowania - nie podoba mi się. Oczywiście brakuje zimmeritu!!! No, ale historyczny aspekt, jak widzę u Ciebie nie liczy się. Chciałeś Totena to śmiało mogłeś robić Tigera z walk na froncie wschodnim 1944. Tigerki występowały tam w 3-barwnym kamo... (polecam aktualny numer magazynu Militaria wydawnictwa Kagero, jest tam obszerny i ciekawy artykuł o Tigerach w 3 SS "Totenkopf") No ale to początek. Samo sklejenie nie jest złe. Błoto, takie sobie. W kilku miejscach troszkę nie potrzebne. Początek ok, bierz się za kolejny model.

Edit... Zmienianie i usuwanie wpisów Admina jest niedozwolone...

Admin...

Napisano
Początek ok, bierz się za kolejny model.

Ja bym dokończył ten a następnie zrobił kolejny.

Napisano

Tak właśnie zamierzam Może zrobię do niego małą ramkę i scenkę np.kawałek pola i jakieś suche siano? (coś póżno jesiennego)

Napisano

Dzięki Mariusz za wyciągnięcie mnie z dołka (było pełne błota więc się ślizgałem ) Ale malowanie pędzelkami jest naprawdę pracochłonne....chyba zainwestuję w pryskacza

Napisano

Błoto wygląda poprostu jak farba naniesiona pędzlem, mi się średnio podoba. "Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa bez wieży :} Ale ładnie położone kalki. Powodzenia!

Napisano
Błoto wygląda poprostu jak farba naniesiona pędzlem, mi się średnio podoba. "Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa bez wieży :} Ale ładnie położone kalki. Powodzenia!

Tygrys będzie miał wieżę (jest w trakcie składania) Mam też figurki też od Dragona

Napisano
"Ramka"(fajna nazwa swoją drogą) jak ty to nazywasz, z suchym sianem, nie będzie zbytnio pasowała do ubłoconego Tygrysa

Błoto nie wygląda na mokre. Mógł wjechać w głęboką kałużę błota a później stanąć w polu.

Napisano

Wieża ukończona uff... jutro ją zamontuję i jeszcze kalki...trochę kurzu i na sesję zdjęciową kotek trafi Myślałem żeby do ramki z pola dorobić lej po bombie i obok jakąś martwą wołowinę znaczy krowę ,ale nie bardzo wiem jak to dobrze wykonać żeby krowa nie wyglądała na zbyt plastikową no i jakiś kopczyk sianka by się przydał.....a i jeszcze muszę czołgistów wyrychtować...

A i żeby nie było... to w końcu warsztat więc prezentuję gąski przed ''błoceniem''

79efadda92180c8b.jpg

a5abce3a52b0fe38.jpg

fa6c5ebc8d717a83.jpg

Napisano

Witam ponownie Oto zdjęcia mojego (prawie) ukończonego czołgu Postaram się o fotki przy dziennym oświetleniu bo te coś ciemnawe wyszły

5335dd70790fe194.jpg

d042f6de600f7b81.jpg

9c4b4795e8d8c270.jpg

b792379846a5869a.jpg

f9d562ea6997c422.jpg

9137a384bec17e6e.jpg

5d41f2b8c8f55b84.jpg