Mr. Jekyll Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Kolejny rozgrzebany model na warsztacie... już nie ogarniam, ile tego jest :-/ Gladiator Mk.I z ICM w skali 1/32 oraz fanty i dokumentacja, które wykorzystam przy budowie miniatury: Podobnie jak z Czajką - detal całkiem sobie, ale sporo elementów (w szoferce przede wszystkim) producent całkowicie pominął lub bardzo uprościł. Mnie to szczególnie żga w oczy, gdyż w otwartej kabinie całkiem sporo detali będzie widocznych. Ramę wykonałem z plastikowych profili, poprawiłem/dorobiłem kilka szpejów - w szczególności cięgna oraz pokrętła całkowicie pominięte przez producenta z Ukrainy. Brakuje jeszcze kilku detali, ale musiałem główne elementy poskładać do kupy, żeby przymierzyć szoferkę do połówek kadłuba. Dorobiłem zbiornik paliwa - uzupełnię w ten sposób "dziurę" w przedniej części kokpitu: Obecnie jestem na etapie jego wykańczania, powoli zabieram się za malunki i w związku z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych... Jak pomalować szoferkę? Cała na zielono, czy "góra" na zielono, a dolna część srebrna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 To co pokazałeś już cieszy oko. Będę, podobnie jak Czajkę, obserwował z wielką przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi