Pafica Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Mó rekordowy projekt. Szybki łatwy i fajny. Może oprócz gąsienic, wyszły mi badziewnie, ale przeznaczeniem tygryska i tak będzie jakaś podstawka, to się zamaskuje. Zrobiłem błąd taktyczny, bo zamiast zrobić cały układ jezdny, najpierw skleiłem kadłub. Malowany pędzlem, humbrolami, drybrush i wash i kurzenie popiołkiem z kadzidełka Ostfront 44 Będę wdzięczny za komentarze! Monster tank! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Dobry, gdyby jeszcze sklejenie było równie dobre Ps - jak zrobiłeś kamo? Dippingiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Dobry, gdyby jeszcze sklejenie było równie dobre Ps - jak zrobiłeś kamo? Dippingiem? Czyli dobry, ale nie dobry? Rozumiem Malowanie to trochę dippingu, a trochę ciągania suchym pedzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Zimmeritu miało nie być?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Zimmeritu miało nie być?! Pewnie miał, ale wolałem sobie darować. Zrobiłem próbkę z tyłu na nawie radiostacji i nie wyglądało to obiecująco. Zkończyło się na tym, że dałem nawę z innego tygrysa Powiedzmy więc, że brak zimu jest celowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Nie to miałem na myśli, dobry bo wg mnie widać szybki postęp w Twojej technice, zwłaszcza malarskiej A zimmerit zupełnie teoretycznie na ostatnich kilkunastu Tygrysach E Late mógł nie być kładziony (porównanie dat oficjalnego zaprzestania używania a zakończenia daty produkcji Tygrysów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Porównując do Matyldy różnica ogromna. W jaki sposób kleisz ogniwa gąsienic? Ja maluję narzędzia i liny już po ew. przecierkach, może i Ty spróbuj(porównasz efekty) do następnego modelu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Gąski najpierw maluje na czarno, potem na niesklejonym kadłubie z kołami przyklejam największe odcinki, a mniejsze kleje w miejscu ich styku ze sobą i z kołami. Tu popełniłem błąd, bo najpierw skleiłem kadłub i dostęp do kół był mocno utrudniony..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Model ten ma przesunięcie pomiędzy poszczególnymi zębami koła napędowego i po sklejeniu wychodzi SZMIRA... Widać to też na Twoim modelu... Ja to poprawiłem: Oczywiście jest to ten sam model, co Twój tylko z zimmerkiem i jeszcze niepsiknięty AERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Model ten ma przesunięcie pomiędzy poszczególnymi zębami koła napędowego i po sklejeniu wychodzi SZMIRA... Widać to też na Twoim modelu... Ja to poprawiłem: Oczywiście jest to ten sam model, co Twój tylko z zimmerkiem i jeszcze niepsiknięty AERO.... Przepraszam że zaśmiecam Ci relację, ale przy okazji pokookaj sobie na mojego http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Model ogólnie mi się podoba ale jakoś tak niewyraźnie wygląda... jakby wypłowiały. Może to wina zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi