GreGG24 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Swego czasu kupiłem na giełdzie stareńki model firmy ESCI, M-60 Blazer w skali 1:72. Niedawno w Internecie znalazłem artykuł jednego z hiszpańskich modelarzy, który krok po kroku opisał przeróbkę tego modelu na izraelskiego Magacha 6. Skoro Hiszpanie potrafią, to ja również. Przyznam się do jednego - bylem zbyt leniwy, żeby nacinać koła jezdne w tym modelu. I trochę zbyt późno kupiłem zestaw żywicznych kół przeznaczony właśnie do tego zestawu. Zasadniczo model jest wykonany z pudła, dodałem tylko żywiczne pakunki i dorobiłem liny holownicze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 A na czym polegała przeróbka ? I wystąpiło chyba zamieszanie bo "M60 Blazer" ESCI rozumiem jako M60 z izraelskim pancerzem reaktywnym "Blazer" - bez rozróżnienia wersji. Twój model po przeróbce to chyba Magach 6B ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 Fakt, źle się wyraziłem. Tak, to ma być Magach 6B - wersja z wczesnym, zaokrąglonym koszem. Wzorowałem się na zdjęciach konkretnego czołgu z Libanu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts