Jump to content

[G]Mini diorama STAR WARS-Here comes daddy!

Guest artoorkap
 Share

Recommended Posts

Oto moja kolejna szybka praca.Po miniaturowym X-wingu zakupiłem TIE fightera Lorda Vadera w tej samej skali.Z racji że oba modele są bez podwozia zrobiłem mini dioramkę przedstawiającą powierzchnię Gwiazdy Śmierci i umieściłem na niej oba myśliwce. Szczegóły samej podstawki są trochę biedne ale o ile pamiętam film to powierzchnia Gwiazdy... wyglądała trochę podobnie. Po ramkę pójdę jutro. Nazwa dioramki może trochę dziwna ale jak pamiętamy , Luke Skywalker był synem Lorda Vadera. Ci dwaj panowie stoczyli kosmiczny pojedynek nad Gwiazdą Śmierci. Z kolei składnia tytułu jest z filmu LŚNIENIE z Jackiem Nicholsonem w którym w.w pan wyrąbuje dziur w drzwiach z okrzykiem "Here comes Johnny". Dość nudzenia, fotki:

86a8d0038ae687c4m.jpg434e848f01a9a98dm.jpgd71919004b7539cdm.jpg031d362f6cdc0deam.jpg

4da566ee2f143565m.jpg092a9eaceb568998m.jpga4b23da110fafeccm.jpge30bae8726860d08m.jpg

na szprychach rowerowych X wing ma taką wsadzoną w dyszę silnika. W TIE musiałem nawiercić tył kadłuba obie szprychy są zainstalowane w podstawce

Witam,

przyłączam się do opinii Adama, fajny pomysł ale podstawka rzeczywiście trochę uboga. Powierzchnia "Gwiazdy Śmierci" była znacznie bardziej zróżnicowana. "Tie fighter" ma paskudną plamę na lewym wewnętrznym panelu. Może dałoby się jeszcze coś z tym zrobić?

Pozdrawiam,

Piotrek

Do tego co powiedzieli moi koledzy, dodałbym jeszcze to że trochę za blisko modele są ułożone od siebie. Takie latanie na zderzaku dla Vadera pewnie nie byłaby zbyt bezpieczna ;) Ale pomysł przedni

Sam noszę się z zakupem tych pocketów ale mam do wyboru albo Smyk za 30pln albo internet za tyle samo. Niestety w Łodzi raczej trudno je dostać

P

Zadrapania na osobistej maszynie Dartha Vadera? Niemożliwe. Osobiście wydusiłby obsługę techniczną... ;)

Przydałoby się tło z arkusza czarnego brystolu - 4 zł w papierniczym.