chorąży Napisano 4 Października 2020 Napisano 4 Października 2020 Aby innym nie zaśmiecać wątku, przez ostatni miesiąc (ponad) popełniam Zvezdowego Pancyra. Stan jak na zdjęciach poniżej. Cytuj
chorąży Napisano 4 Października 2020 Autor Napisano 4 Października 2020 W "internecie" znalazłem 3 rodzaje malowania tej wersji z Syrii, Kolega już wykorzystał jedno z nich więc mi pozostał czysty piaskowy kolor, docelowo jeszcze syryjskimi f;lagami zostanie oznaczony. Ta szczelina pomiedzy szoferka a zderzakiem, jaka kojarzy sie z Autobotem zostanie zmniejszona Cytuj
chorąży Napisano 4 Października 2020 Autor Napisano 4 Października 2020 Na teraz: Tak jak proponowali w instrukcji (rozmieszany) XF-59 sand + kilka kropel białego i żółtego na rozjaśnienie. Po wyschnięciu sido, później płukanka z olejnej Siena raw siena, obtarcie zbędnych powierzchni i po wyschnięciu zapuszczenie płukanką z olejnej czarnej. Trochę aparat fałszuje gdyż oświetlam analogowymi zarówkami jarzeniówkami. Cytuj
chorąży Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 Zgadza się : Przez chwilę zastanawiałem się nad sinay grey ( taki odcień ma pojazd na ostatnim Twoim zdjęciu), także żółty ", ostatecznie zostałem na propozycji z instrukcji. Szczerze, to wiecej z Syrii jest w zielonym kolorze niz tych "zółtych" ale cóż, jak pomalowałem, tak juz zostanie, bedzie docelowo rozjaśniany "mgiełką z aero. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie cały czas dosycha... ps. Miałem dedykowany żółty gwardii republikańskiej, ale jak już ktoś wcześniej pisał na forum, pod wpływem powietrza z aerografu tworzy sie "baranek" zamiast powierzchni, zmienia konsystencje na galaretkę i jest nie do użycia.... Cytuj
chorąży Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 Na "yandex" jest dużo zdjęć w wielkiej rozdzielczości, a model bardzo przyjemny w sklejaniu, uważaj na połączenie zderzak kabina, bo to najbardziej widoczyn problem. Rosjanie mają do tego kilkogram blach. Wydaje sie że warto przynajmniej boczne, składane "półki" zrobić z siatki, chociaż plastik tez nie jest tragiczny.. Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 Faktycznie irackie żółto zielone są niczego sobie! Cytuj
chorąży Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 I apropos zdjęć, żadne nie przedstawia wersji jaką wydała Zvezda :) Cytuj
chorąży Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 Pierwsze "biedronkowanie" olejnymi, pytanie czy na zdjęciach będzie to widać... Cytuj
chorąży Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 Podwozie czarny + 10% gunmetal, chlapacze czysty czarny, talerze podpór czysty czarny, łebki śrub podpór stalowy. Siłowniki radaru czarny. Ten aparat przekłamuje, jutro za dnia spróbuje przy naturalnym swietle obfotografować... Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 I na równym brystolu Jurek! Cytuj
chorąży Napisano 7 Października 2020 Autor Napisano 7 Października 2020 7 godzin temu, mandrivecs napisał: I na równym brystolu Jurek! Z brystolem może być na razie problem, bo po raz ósmy w tym roku jestem "w izolacji" :) Cytuj
mandrivecs Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 1 godzinę temu, chorąży napisał: Z brystolem może być na razie problem, bo po raz ósmy w tym roku jestem "w izolacji" O fuck! Ja jeszcze nie byłem... Cytuj
chorąży Napisano 7 Października 2020 Autor Napisano 7 Października 2020 5 minut temu, bulik58 napisał: bo po raz ósmy w tym roku jestem "w izolacji" - to wspolczuje , ale czas ten mozesz poswiecic na...... modele Zgadza się, żona wykorzystuje mnie do remontów domu, a pozostały w śladowych ilościach to faktycznie poświęcam na i książki i modele 3 minuty temu, mandrivecs napisał: O fuck! Ja jeszcze nie byłem... Spoko można się przyzwyczaić ... Cytuj
mandrivecs Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Sam spotkałem się z opiniami, że ludzie i firmy bardziej boją się procedur sanepidu niż samego covida! Cytuj
chorąży Napisano 7 Października 2020 Autor Napisano 7 Października 2020 4 minuty temu, mandrivecs napisał: Sam spotkałem się z opiniami, że ludzie i firmy bardziej boją się procedur sanepidu niż samego covida! Kolejny kontakt z osobami zakażonymi SARS COV-19. Na co dzień nosze maseczkę FFP2, więc jak dokładnie umyłem i zdezyfekowałem łapy to spoko Zresztą są też promienniki uv i ozonowanie, ale ....... Procedury = maseczka + mycie rąk + dystans + wietrzenie pomieszczeń (unikanie klimy) + vit d3. Chińczycy opracowali dokument, przetłumaczyli go też na jeżyk Polski, tam opisano co Oni stosowali... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi