Skocz do zawartości

SA-22 "GREYHOUND" Zvezda 1/35 czyli po ludzku Pancyr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aby innym nie zaśmiecać wątku, przez ostatni miesiąc (ponad) popełniam Zvezdowego Pancyra. Stan jak na zdjęciach poniżej.

2.jpg

3.jpg

Napisano

W "internecie" znalazłem 3 rodzaje malowania tej wersji z Syrii, Kolega już wykorzystał jedno z nich więc mi pozostał czysty piaskowy kolor, docelowo jeszcze syryjskimi f;lagami zostanie oznaczony.  Ta szczelina pomiedzy szoferka a zderzakiem, jaka kojarzy sie z Autobotem zostanie zmniejszona :)

1.jpg

4.jpg

Napisano

Na teraz:

Tak jak proponowali w instrukcji (rozmieszany) XF-59 sand + kilka kropel białego i żółtego na rozjaśnienie. Po wyschnięciu sido, później płukanka z olejnej Siena raw siena, obtarcie zbędnych powierzchni i po wyschnięciu  zapuszczenie płukanką z olejnej czarnej.  Trochę aparat fałszuje gdyż oświetlam analogowymi zarówkami jarzeniówkami.

Napisano

Zgadza się :

Przez chwilę zastanawiałem się nad sinay grey ( taki odcień ma pojazd na ostatnim Twoim zdjęciu), także żółty ", ostatecznie zostałem na propozycji z instrukcji.  Szczerze, to wiecej z Syrii jest w zielonym kolorze niz tych "zółtych" ale cóż, jak pomalowałem, tak juz zostanie, bedzie docelowo rozjaśniany "mgiełką z aero. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie cały czas dosycha...

ps. Miałem dedykowany żółty gwardii republikańskiej, ale jak już ktoś wcześniej pisał na forum, pod wpływem powietrza z aerografu tworzy sie "baranek" zamiast powierzchni, zmienia konsystencje na galaretkę i  jest nie do użycia....

Napisano

Na "yandex" jest dużo zdjęć w wielkiej rozdzielczości, a model bardzo przyjemny w sklejaniu, uważaj na połączenie zderzak kabina, bo to najbardziej widoczyn problem. Rosjanie mają do tego kilkogram blach. Wydaje sie że warto przynajmniej boczne, składane "półki" zrobić z siatki, chociaż plastik tez nie jest tragiczny..

Napisano

Podwozie czarny + 10% gunmetal, chlapacze czysty czarny, talerze podpór czysty czarny, łebki śrub podpór stalowy. Siłowniki radaru czarny. Ten aparat przekłamuje, jutro za dnia spróbuje przy naturalnym swietle obfotografować...

Napisano
7 godzin temu, mandrivecs napisał:

I na równym brystolu Jurek! 

Z brystolem może być na razie problem, bo po raz ósmy w tym roku jestem "w izolacji" :)

Napisano
5 minut temu, bulik58 napisał:

bo po raz ósmy w tym roku jestem "w izolacji" :) -  to wspolczuje , ale czas ten mozesz poswiecic na...... modele :banan:

Zgadza się, żona wykorzystuje mnie do remontów domu, a pozostały w śladowych ilościach to faktycznie  poświęcam na i książki i modele  :)

3 minuty temu, mandrivecs napisał:

O fuck! Ja jeszcze nie byłem... 

Spoko :)  można się przyzwyczaić ...

Napisano
4 minuty temu, mandrivecs napisał:

Sam spotkałem się z opiniami, że ludzie i firmy bardziej boją się procedur sanepidu niż samego covida! 

Kolejny kontakt z osobami zakażonymi SARS COV-19. Na co dzień nosze maseczkę FFP2, więc jak dokładnie umyłem i zdezyfekowałem łapy to spoko :) Zresztą są też promienniki uv i ozonowanie, ale .......

Procedury = maseczka + mycie rąk + dystans + wietrzenie pomieszczeń (unikanie klimy) + vit d3. Chińczycy opracowali dokument, przetłumaczyli go też na jeżyk Polski, tam opisano co Oni stosowali...