hawajski007 Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) witam oto moje modele sklejałem je ponad 2 lata temu są to modele w skali 1:72 wiem że nie są najlepiej zrobione ale to moje pierwsze nie wiem do końca co to za modele pudełek ani opisów już nie mam jak by ktoś wiedział co to za modele to proszę piszczcie ten srebrny to chyba f-18 a helikopter nie mam pojęcia a wie ktoś może jak można uratować te szybe od helikoptera od czasu sklejenia tych 2 modeli więcej nie sklejałem teraz zamierzam skleić f-117a ,,nighthawk" ,,operacja pustynna burza"(kupiłem go w lutym i nie mam narzazie czasu go skleić) następnie skleję Italeri - DAF XF 95 w/TOPAS TANK TRAILER 1:24 Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Nie bardzo rozumiem co znaczy "chyba f-18" ??. Czy Ty nie masz pudełek i instrukcji od tych modeli?? Jeśli masz instrukcje to oprócz nazwy mają jeszcze kilka pożytecznych informacji - np. gdzie jest miejsce danej kalkomanii (helikopterek pod tym względem "leży") Tak więc - czytaj instrukcje , oglądaj modele i samoloty w necie - popracuj nad warsztatem ... i niech Ci modelarstwo lekkim będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Śmigłowiec to rosyjski MI-24 Hind w barwach Военно-воздушные cилы России (Rosyjskie siły powietrzne) a samolot to F/A-18 Hornet w barwach Schweizerische Flugwaffe (Szwajcarskich sił powietrznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajski007 Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 witam właśnie pudełka i opisu już nie mam pisząc chyba widziałem podobny samolot w jednym filmie amerykańskim tam właśnie mówili f-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 hawajski007, a o czym takim jak kropka, przecinek, czy wielka litera, to ty kiedys slyszales? Tak z ciekawosci pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajski007 Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 witam próbowałem wystawić tak zdjęcia ale nie chciały sie ukazać w tym temacie (chyba coś źle robie)dlatego dodałem linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 witampróbowałem wystawić tak zdjęcia ale nie chciały sie ukazać w tym temacie (chyba coś źle robie)dlatego dodałem linki Pobierz pozostałe kody, to jest opcja (fotosik.pl...) gdzie masz możliwość zdecydowania w jakiej formie wstawiasz zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajski007 Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Jeśli masz instrukcje to oprócz nazwy mają jeszcze kilka pożytecznych informacji - np. gdzie jest miejsce danej kalkomanii (helikopterek pod tym względem "leży") więc tak kalkomanie naklejałem zgodnie z instrukcją a nie wie ktoś może czy i jak można uratować te szybę od helikoptera ona jest taka biała ponieważ kleiłem ją zwykłym klejem modelarskim i jak by ktoś miał jakiś pomysł jak poprawić te modele że by bardziej upodobnić je do orginału napiszcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Zgodnie z instrukcją??? to czemu kalka z ogona zawędrowała pod główny wirnik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Te dysze w F-18 chyba źle wklejone ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Dysze jak dysze, ale czy ja tam widzę 2 zbiorniki przyklejone pod kadłubem? To chyba po jakiejś modernizacji czyli F-18ER (extra range) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 I jeszcze dopowiem że w F-18 jest źle przyklejona szybka od kabiny a w helikopterku mamy krzywo przyklejony ten no to jest chyba karabin maszynowy (nie nam sie na helikopterach) na tym skrzydle!!! Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajski007 Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 witam a poza tymi już wymienionymi wadami (i tymi co wymienione jeszcze nie zostały )co sądzicie o moich modelach uważacie że jak skleiłem totalna klapa czekam na odpowiedź tylko szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Po błędach w sklejaniu widać, że są to chyba Twoje w ogóle pierwsze modele jak kiedykolwiek złożyłeś więc pewnie przygoda się dopiero rozpoczyna, ale na początek zaproponowałbym Tobie dobre zapoznanie się z instrukcją składania modelu i wykonywanie po kolei tego co w niej jest Z czasem nabierzesz doświadczenia i sam będziesz dziwił się i zadawał sobie pytanie - jak mogłem przykleić wloty powietrza przodem do tyłu? Tak więc życzę dobrej zabawy i samych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Zwroc wieksza uwage na to co i jak piszesz. Bo jak nie, to wkrotce doswiadczysz mocy naszych moderatorow. Swoje modele sklejales, jak miales ok. 10 lat, prawda? Tak wiec, na poczatek, moze byc. Chyba niewielu z nas, ze spokojnym sumieniem, moze powiedziec, ze byli zdecydowanie lepsi. Napewno sklejales je nie majac zielonego pojecia o np. Modelworku i plynacych, z tego tytulu, korzysciach. Jestem pewien, ze z kazdym nastepnym modelem, bedziemy mogli powiedziec: "brawo hawajski007". Dzisiaj moge tylko dodac, trening czyni mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Przygodę z modelarstwem proponuję byś zaczął od nauki czytania ze zrozumieniem instrukcji montażu i nakładania kalkomanii, a jak patrzę na Mi-24 szyba jest najmniejszym mankamentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Mi-24 wygląda jakby był oblany farbą a nie pomalowany hawajski007 -pierwsze koty za płoty, bierz się do roboty Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi wszystko mi się dzisiaj rymuje... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Żeczywiście Mi -24 wygląda jak bys wylał na niego farbę a F/A-18 nie wygląda wiele lepiej ale każdy kiedyś zaczynał ja radze ci na początek zapoznaj się z instrukcją. J pamietaj lepiej model składac długo i porzadnie a nie szybko i niedokładnie a wrecz falatlnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi