ssszzzymon Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Maluje 12 sztuk M113 w małej skali do gier i mam problem z oznaczeniami. Większość rozgryzłem, ale na wielu zdjęciach pojawiają się małe kwadraciki - czarne lub białe, czasem czerwone. Czy układ i kolory tych kwadratów sa takie same w całym plutonie, czy może tylko pojazd dowódcy je miał? I czy malowane były tylko na APC czy na innych wariantach (moździerze, rozpoznanie) M113 też? Mam je na akrusiku kalkomanii, zawsze trochę urozmaicą monokolorowe pojazdy, więc chciałbym je nakleić, ale nie lubie jakiś baboli robić. Poniżej przykładowe zdjęcia - kwadraciki po bokach, z przodu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2021 On 12/27/2020 at 8:27 PM, bulik58 said: Moze pytanie nie w temacie , czy ktoras z tych 113 jest twoim modelem? Nie :). Znalazłem zdjęcia w wyszukiwarce, nie wiem kto jest autorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Te kwadraty to oznaczenia taktyczne, stosowane na transporterach M113 oraz Achzarit. Oznaczają kolejną kompanię w batalionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi