Campana Napisano 3 Listopada 2020 Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Szybki przerywnik od poważniejszej dłubaniny. Kapsuła z programu Mercury. Boilerplate Mercury MR-BD (MERCURY-REDSTONE BOOSTER DEVELOPMENT ) - HORIZON MODELS 1:72 Model 5-cio elementowy: 3 podstawka + 2 kapsuła. Srebrny metalik to Mr.Hobby C008, przy czym przy malowaniu kapsuły, dodałem odrobinę ciemno szarej farby, w celu zbliżenia barwy do blachy tytanowej. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Campana zmiana tematu 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Jeśli mam być szczery to ta wielka i masywna podstawka tak trochę pasuje jak "pięść do nosa" do niewielkiego modelu. Mam świadomość że taką daje "producent" ale z daleka to wygląda trochę jak biurkowa lampa 1 Cytuj
Campana Napisano 5 Listopada 2020 Autor Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Tak, to firmowa podstawka i teraz jak na to patrzę to masz trochę racji. Zestaw od Horizon Models Mercury Spacecraft zawiera dwa modele w jednym pudełku. Aktualnie robię drugą kapsułę, która będzie wyższa do tej z tematu. Może jak postawię je obok siebie, nię bedzię się to tak gryzło z podstawkami. A jeśli tak, to zawsze znajdzie się jakiś klocek do adaptacji na podstawę. Dzięki za uwagę. Edytowane 5 Listopada 2020 przez Campana . Cytuj
M.A.V. Napisano 7 Listopada 2020 Napisano 7 Listopada 2020 Tak w zasadzie to do samej podstawka nic nie mam, ale ten "pałąk" strasznie gruby i w dodatku żebrowany - mogli dać jakąś rurkę. Wydaje mi się że wtedy o wiele lepiej by się to prezentowało Cytuj
Mars76 Napisano 7 Listopada 2021 Napisano 7 Listopada 2021 W dniu 3.11.2020 o 23:07, Campana napisał: Szybki przerywnik od poważniejszej dłubaniny. Kapsuła z programu Mercury. Boilerplate Mercury MR-BD (MERCURY-REDSTONE BOOSTER DEVELOPMENT ) - HORIZON MODELS 1:72 Model 5-cio elementowy: 3 podstawka + 2 kapsuła. Srebrny metalik to Mr.Hobby C008, przy czym przy malowaniu kapsuły, dodałem odrobinę ciemno szarej farby, w celu zbliżenia barwy do blachy tytanowej. Cześć dolna kapsuły nie powinna być w czarnum metaliku??? 1 Cytuj
Campana Napisano 7 Listopada 2021 Autor Napisano 7 Listopada 2021 W instrukcji był kolor biały, zdjęcia raczej to potwierdzają: źródło 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi