Campana Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Szybki przerywnik od poważniejszej dłubaniny. Kapsuła z programu Mercury. Boilerplate Mercury MR-BD (MERCURY-REDSTONE BOOSTER DEVELOPMENT ) - HORIZON MODELS 1:72 Model 5-cio elementowy: 3 podstawka + 2 kapsuła. Srebrny metalik to Mr.Hobby C008, przy czym przy malowaniu kapsuły, dodałem odrobinę ciemno szarej farby, w celu zbliżenia barwy do blachy tytanowej. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Campana zmiana tematu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Jeśli mam być szczery to ta wielka i masywna podstawka tak trochę pasuje jak "pięść do nosa" do niewielkiego modelu. Mam świadomość że taką daje "producent" ale z daleka to wygląda trochę jak biurkowa lampa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Tak, to firmowa podstawka i teraz jak na to patrzę to masz trochę racji. Zestaw od Horizon Models Mercury Spacecraft zawiera dwa modele w jednym pudełku. Aktualnie robię drugą kapsułę, która będzie wyższa do tej z tematu. Może jak postawię je obok siebie, nię bedzię się to tak gryzło z podstawkami. A jeśli tak, to zawsze znajdzie się jakiś klocek do adaptacji na podstawę. Dzięki za uwagę. Edytowane 5 Listopada 2020 przez Campana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Tak w zasadzie to do samej podstawka nic nie mam, ale ten "pałąk" strasznie gruby i w dodatku żebrowany - mogli dać jakąś rurkę. Wydaje mi się że wtedy o wiele lepiej by się to prezentowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mars76 Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Dla mnie całość jest fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mars76 Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 W dniu 3.11.2020 o 23:07, Campana napisał: Szybki przerywnik od poważniejszej dłubaniny. Kapsuła z programu Mercury. Boilerplate Mercury MR-BD (MERCURY-REDSTONE BOOSTER DEVELOPMENT ) - HORIZON MODELS 1:72 Model 5-cio elementowy: 3 podstawka + 2 kapsuła. Srebrny metalik to Mr.Hobby C008, przy czym przy malowaniu kapsuły, dodałem odrobinę ciemno szarej farby, w celu zbliżenia barwy do blachy tytanowej. Cześć dolna kapsuły nie powinna być w czarnum metaliku??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 7 Listopada 2021 Autor Share Napisano 7 Listopada 2021 W instrukcji był kolor biały, zdjęcia raczej to potwierdzają: źródło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi