Matys Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Rzadko pokazuję tutaj swoje modele, więc postanowiłem wrzucić mój najnowszy ulepek. Jest to Mirage 5BA Belgijskich Sił Powietrznych z okresu stacjonowania w tureckiej bazie Diyarbakır podczas wojny w zatoce. Model zrobiony w zasadzie prosto z pudła poza pitotem Mastera i Sidewinderami Eduarda. Składał się zaskakująco dobrze - na ramkach sprawiał wrażenie nieco mydlanego szorta, ale szpachla poszła w naprawdę minimalnych ilościach a linie pod farbą okazały się całkiem w porządku, a nie rozmyte. Kalki też okazały się całkiem znośne mimo moich obaw. Malowany pędzlem, głównie farbami Lifecolor. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Plus za temat Dokładnie takiego samego mam w planach To jest oryginał PJ czy już przepak HPM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) 14 godzin temu, mirage3 napisał: Plus za temat Dokładnie takiego samego mam w planach To jest oryginał PJ czy już przepak HPM ? Generalnie robiony jest z pudełka PJ, ale plastik jest autorski HPM. PJ dodaję odrobinę żywicy do pudełka - późny statecznik pionowy, zbiorniki (duże popękane, małe okej), trochę detali do kokpitu i nos dla wersji BR. Był też na pudełku napis 'Revised tooling', więc chyba wypraski są poprawione w porównaniu do jakichś starszych wersji. Edytowane 8 Listopada 2020 przez Matys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Plus za temat, bardzo ładny Mirage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi