krecik Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Witam, Zarzucam fotki z produkcji abramsa. Będzie to wersja z Desert Storm "Gen.Hustler" revella + dodatki CMK. Jest już po złożeniu i położeniu podkładu. Przed fianlnym lakierem i detalami. Zatem u mnie to potrwa pewnie z 2 m-ce Sam model: Detale CMK i instrukcja: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 No no widzę że zapowiada sie ciekawy model zasiadam i oglądam Życzę powodzonka w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Dzięki Zatem będę starał się pisać jak mi idzie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Trochę się namordujesz z malowaniem karabinów po przyklejeniu. Nawierciłeś otwory w ich lufach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Poprawiłeś pancerz boczny? Bo Revell machnął 2x taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Opss !!! ano nie. Hmm, zastanowię się jak podejść do tego po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 Tak wyglądam teraz. Trochę szczegółów jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 To w końcu co to będzie za maszyna? Dałeś zestawowe gąski (starszy model), Już w DS91 sporo czołgów miało nowsze (inny kształy zęba i nakładek). Ta identyfikacyjna żaluzja tam nie pasuje (nie ten okres - wprowadzili to w poł lat 90ych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Ile kosztuje ten zestaw CMK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Ops. Przeznam, że w zakresie usprawnień oparłem się na zestawie CMK. Zakładałem, że chłopcy z Czech przygotowali upgrade zgodnie ze standardem DS'91. Trudno. Spróbuje usunąć te płyty z wieży. Jak się nie uda to zrobię go takim, nie idzie on na wystawę. Co do zestawu to kupiłem go dosyć dawno. Dałem za niego jak pamiętam ok 50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 rtoipmodest - coś czuję, że będziesz mnie nieźle punktował Liczę na krytykę, również w zakresie technicznego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 rtoipmodest - coś czuję, że będziesz mnie nieźle punktował A ja moge, bo pardzo chce? No ale ja tylko w zakresie poprawnosci skladania, malowania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Ale tam będzie klamotów na tym czołgu... Prawie jak na Teciakach pod koniec wojny gdy "przyjazna" Armia Czerwona "wyzwalała" Europę spod jarzma nazizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Uwaga na nieszczsne peryskopy (!!!!), nawet boski Alex Clark dał dupy w tej materii. Wersja A1 ma po boku 2 a nie 3 (wersja A2) jak pokzano na obrazencji. No i jeszcze zewnetrzna gaśnica (lewa burta). Nikogo nie bedę punktował (post factum). Ale zachecam do obłożenia się dokumentacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Ależ zapraszam wszystkich do sypania uwagami i mówienia, co tam w nim poprawić. Na początek postanowiłem posłuchać rtoipmodest i zlikwiduje te płyty. Co dalej, hmm. No chyba poproszę o linki do dokumentacji. Ps. Zrobiłem foty ale niestety dopieru jutro je wrzucę. I tak do dalszych robów usiądę najszybciej w Piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Ja mam dosyć Hustlerów dlatego zdecydowałem się na tę maszynę I w celach dydaktycznych Plaskitkowe wiadro jest the best, O i zobzcz widać jak jest z peryskopami. To jest foto z dodmedia. No i taśma Velcro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 http://www.primeportal.net/the_battlefield.htm polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 No to zarzucam fotki z wekendowej produkcji nad tankiem. Nie uwzględniłem jeszcze uwag rtoipmodest. Kolejna sesja produkcyjna w najbliższy weekend. Oto foty: Detale pokryte podkładem Rzuty z boków: Tył i przód Same km Liczę na uwagi i sugestie. Co poprawić, co jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Te zrolowane coś jest zupełnie bez sensu. Producent zestawu poszedł na łatwizne i dał to co już produkował, WSPÓŁCZESNE BAMBETLE TO NIE ZROLOWANE PIERZYNY!!! Wszystko jest w pokrowcach. Widac to na załączonych obrazkach. Te Alicje w pokrowcach są jeszcze najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Witam, Poszedł połysk, kalka, połysk i jakieś tam drobiazgi. Zostały korekty, cienie, brudzenie, zużycie, bambetle, załoga i podstawka. Liczę na krytykę i konstruktywne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Dla tych, których to jeszcze interesuje. Kolejne fotki z produkcji. Trochę cieni, suchego pędzla, gąski jeszcze nie ruszane. pozostałe fotki http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00563.jpg http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00565.jpg http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00566.jpg http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00567.jpg http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00569.jpg http://i44.photobucket.com/albums/f48/krecik0/M1A1HA/DSC00570.jpg Uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Rety, czy ja napisałem niewyraźnie o tych peryskopach? Zobacz na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Poszukałem jeszcze inny fotke i dziś zabrałem się za korektę peryskopów. Niezła skucha. Okazuje się, że bez fotek ani rusz. Mam nadzieję zamknąć zabawę nad nim do niedzieli. Pozostanie tylko umyślić jakąś fajną podstawę. Może z M1025 Humvee - jest właśnie w produkcji z Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Fajny ten abramsik. Nie mogę się doczekać na ostateczny efekt. Co do podstawki to może coś takiego? To zdjęcie z militaryphotos ale wgrywam z dysku bo nie mam siły teraz szukać. Humvee jak najbardziej tu pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Tak na szybko, Fotki niestety robione w domu z lampą błyskową. Zostały jeszcze korekty, cienie ładunku, załoga, lakier, pigmenty brudzące no i lakier matowy na koniec. Uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi