Actros Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Witam to mój drugi ciągnik siodłowy Actros 1854. Oto on: Jego części: Rama: Silnik: Rama z silnikiem,chłodnicą i wałem napędowym: I takie zbiorniczki: Sorki za jakość zdięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Oooo kolejny Merc w Twoim wykonaniu ze zdjec naprawde cięzko wyciągnąć ale mam dwa pytania: - czym bedziesz malowac actrosa i na jaki kolor - silnik bedzie malowany czy nie???? Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Życzę powodzenia .Mam również pytanie : 1.Czy nie lepiej zbiornik było pierw złożyć np, za szpachlować łącznia ? Chyba, że nie będziesz bawił się w szpachlowanie. Fotka silnika rozmazana nic za bardzo nie widać na niej. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Ja Actrosa maluje na taki jasny zielony, a no było by lepiej jak bym złożył ale jakoś wyszedł fotka przed malowaniem pasów z zamaskowniem: I po malowaniu pasów: Koła: I nadkola : Pozdrawiam Actros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 I zbiornik już zostanie taki jak na fotkach ? Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Tak tego za duzo nie będzie widać ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Coś się ten zbiornik mi nie widzi, daj lepszą fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Actros, nie uczysz się na błędach innych, a wystarczyło, że prześledziłbyś moją relację z Black Edition'a. Otóż zastosowałeś technikę malowania baku, do której kompletnie nie nadają się farby typy "efekt chromu" w spray'u. Za słabo trzymają podłoża. Ty zrobiłeś tak - pomalowałeś w chrom, nakleiłeś taśmę maskującą i pomalowałeś czarne pasy mocowania. A trzeba zrobić dokładnie odwrotnie - pomalować najpierw czarne pasy, zamaskować je, a na samym końcu chrom. Oczywiście robi się to po sklejeniu i szpachlowaniu zbiornika. Efekt chromu schodzi przez pocieranie palcem, a co dopiero naklejając i odrywając z niego taśmę maskująca. Teraz powinieneś zamaskować te czarne pasy i psiknąć jeszcze raz chromem - wtedy bak będzie jakoś wyglądał. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Marcin, chłopak składa swój 2 model, wiec daj mu spokój. Narazie niech robi jak umie, a potem , szaleje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Marcin, chłopak składa swój 2 model, wiec daj mu spokój. Narazie niech robi jak umie, a potem , szaleje ... Ale truckerek ja nie bluznie na niego czy wypisuje okropnosci, poprostu popełnił błąd który również zauważył JarekS wiec nie rozumie Twojego uniesienia? Jest zbędny................ Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Marcin, chłopak składa swój 2 model, wiec daj mu spokój. Narazie niech robi jak umie, a potem , szaleje ... No tak, ale to znaczy że musi zrobić go źle ? Przecież od tego jest forum żeby sobie pomagać, niektórym opinie innych pomagają nawet jeżeli jest to 1 czy 2 model, a jeżeli będzie sie popełniać błędy od początku to potem trudno będzie zrobić coś "pięknego". Co do zbiornika to tak jak napisał Jarek zgadzam się z nim możesz jeszcze zrobić tak że pomalować zbiornik cały na chrom lub srebny (i tak wyjdzie zazwyczaj ten 2) i namalować pasy pędzelkiem lub markerem tylko tak, żeby był naprawdę czarny ja wiele razy tak robiłem i było git. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Dokładnie. Zrób coś z tym bakiem tak jak podpowiadają Ci koledzy bo wygląda okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Jeżeli Jarku uważasz że jest to słaby spray to , Najlepiej będzie jak Actros wrzuci go go dota, zaszpachluje i kupi Spray Dupli Color , trzyma jak cholera, po 2 tygodniach w docie ani myśli zejść, tylko farba pactry , tez nie trzyma sie za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Jeżeli Jarku uważasz że jest to słaby spray to , Najlepiej będzie jak Actros wrzuci go go dota, zaszpachluje i kupi Spray Dupli Color , trzyma jak cholera, po 2 tygodniach w docie ani myśli zejść, tylko farba pactry , tez nie trzyma sie za dobrze. No tu się nie zgodzę. Może trzyma do podłoża, ale sam efekt chromu ściera się bardzo łatwo. Ja mam u siebie na Actrosie właśnie Dupli Color Efekt Chromu i wystarczy mocniej potrzeć palcem, żeby "zszarzał", nawet po 2 miesiącach od malowania. Podobno dotyczy to wszystkich "Efektów Chromu" w spray'u. Ktoś pisał, że jedyne rozwiązanie, to pomalować go z wierzchu Sidoluxem, ale ja u siebie tego nie zastosowałem. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Dokładnie Jarku , tak mają wszystkie spreye efekt chrome , a do nich polecam podkład czarny , i oczywiście jak malujesz chromem to bardzo cienką warstwe staraj sie nałożyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Myślę że będzie lepsze zdjęcie zbiornika fotka: Zdjęcia ramy z doklejanymi częściami : Przymierzyłem ile mam jeszcze pracy : I jeszcze trchę: I naczepiona naczepa bo siodło nakleiłem i chcę żeby było prosto:) Zaznaczyłem na silniku to co pomalowałem na srebno Więcej zdjęć nie będzie bo baterie w aparacie mi się wyczerpały:( Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Człowieku mniejsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Ten zbiornik zostanie ? Ehh nie za bardzo mi się podoba taka robota, ale nie mój model ja bym tylko na twoim miejscu go poprawił. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Człowieku mniejsze zdjęcia Robie takie żeby było widać A robie jak mogę to jest mój drugi taki model..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 No dobrze, ale chyba lepiej by było już całkiem na chrom od nowa pomalować i tak zostawić jak sie boisz znów pasów robić niż o taki, o ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 No tak ale zrobiłem bo boków nie widać tylko górę i dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Kurcze Actros popraw ten zbiornik bo szpeci model, również cos Ci za bardzo prawy bliźniak za daleko wchodzi do ramy! Aha i jeszcze, czy głowica jest pomalowana równo i do końca? bo jakoś wygląda jak nie dokonczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Actros zacznij robić lepsze zdjęcia, najwyższy czas. Aparat, który używasz (BenQ DC C530), pozwala na wyostrzenie detali w odległości 6cm o obiektywu - w trybie makro. A Ty jedziesz na "Normal Program". Poza tym, włącz flesza, jak masz mało światła, bo Ci aparat ustawia czas na 1/16 i wychodzi, co wychodzi (rozmazane). Jak już robisz zdjęcia wewnątrz, to zwiększ ISO do ile tam możesz, a nie rób na 200, bo przy tyle to się robi na zewnątrz przy średnio słonecznej pogodzie. Reszta nastaw w miarę OK do zrobienia dobrego zdjęcia, tylko po co robisz fotki w rozdzielczości 2500x1900 px, wystarczy jak zrobisz 1600x1200, a na Forum wklejaj nie większe niż 800x600. Nic Ci nie da, że zrobisz większą rozdzielczość - tym jakości zdjęcia nie poprawisz. Co do modelu, jeśli nie poprawisz tego baku, to będzie strasznie psuł efekt. A przecież to nie jest dużo roboty - nawet bez szpachlowania, bo łączenia nie będzie mocno widać, jak dasz osłony międzyosiowe. Ale kolor jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 A czym Ty Actros malowałeś te pasy na baku że aż cały musiałeś obkleić taśmą? Na twoim miejscu zrobił bym też coś z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 A czym Ty Actros malowałeś te pasy na baku że aż cały musiałeś obkleić taśmą? Na twoim miejscu zrobił bym też coś z silnikiem. Pewnie spray'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi