Rektor Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Witam. Będę dłubał w swoim modelu Hs129 z Italeri/Tamiya i postanowiłem, że będzie to wersja B3 - czyli niszczyciel czołgów. Dzięki Koledze grrześkowi z forum mam gondolę działka podkadłubowego z Airfixa. Brak samej lufy działka Bordkanone 75mm z charakterystycznym zestawem dziurek załatwiam własnym sumptem. Poniżej prezentuję mój projekt 3D w skali 1:72. Wkrótce pokażę odlewy z wysokiej jakości wydruku. Rura lufy będzie z igły lekarskiej 1,6mm. Albo jeszcze pokombinuję z czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Fiu fiu. Też obecnie składam w tej wersji. Z tego co się dowiedziałem to zdjęcie jakie zamieściłeś jest z hamulcem z egzemplarza testowego. W rzeczywistości otwory były rozłożone gęściej jak na rzutach. Poniżej element z niby prawidłowym ułożeniem Z kolei chyba w instrukcji obsługi czy co to to jest, widnieje jeszcze inny rysunek tego hamulca Będzie można zamówić jedna sztukę? W jakim malowaniu będziesz robił? Doszukałeś się czegoś? Grzebałem sporo i wszystko na temat malowań co udało mi się znaleźć to egzemplarze testowe i jeden przysypany śniegiem na którym nic nie widać Znalazłem też kilka wzmianek o B-3 żółtej trójce z 14/SG9 na Węgrzech i taką też postanowiłem zrobić. Jej malowanie jest w instrukcji Hasegawy 1/48. Nie wiem tylko czemu jest rozrysowana z celownikiem jak w B-2 kiedy według numerów to już seryjna B-3. Edytowane 23 Listopada 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 24 Listopada 2020 Autor Share Napisano 24 Listopada 2020 Do malowań nie doszedłem. Szukam powoli na stronach Luftwaffe i wszelkich pinterestach. Rozstaw otworów starałem się pogodzić pomiędzy rysunkiem z planu a zdjęciem. Wydruk nie będzie podziurawiony bo nie wyjąłbym z formy. Otworki na wylot będziemy sobie sami nawiercali w ściśle zaznaczonych, pogłębionych w 2/3 głębokości miejscach. Po nawierceniu dopiero okaże się co moja koncepcja jest warta. Technologia ma tę zaletę, że można będzie po odlewie testowym szybko zrobić ewentualne poprawki. Poza tym nie oszukujmy się, to jest małe, naprawdę małe! Jedna sztuka testowa dla PanaDespoty jest "gratis" - jako szlachetny nośnik dobrych treści ideowych marki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 22 godziny temu, Rektor napisał: Jedna sztuka testowa dla PanaDespoty jest "gratis" - jako szlachetny nośnik dobrych treści ideowych marki. Będę zaszczycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 Bawię się z układem otworów. Przedstawiam propozycję , w której uwzględniam ścieśnienie w pionie i ewentualnie poziomie. Ścieśniam wyłącznie otwory o największej średnicy. W wersji nr 3 tylko ścieśniłem w pionie po obwodzie oraz powiększyłem średnicę najmniejszych z 0,22 do 0,26mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 21 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2021 Witajcie. Lufki wyszły o tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 22 Sierpnia 2021 Share Napisano 22 Sierpnia 2021 23 godziny temu, Rektor napisał: Witajcie. Lufki wyszły o tak: Ja już jedną mam dla swojego Henszelka Świetna robota Dzięki Tobie i twojemu hamulcowe oraz kołom temat wraca na warsztat! W wolnej chwili biorę się do roboty. Jeszcze raz dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 U mnie już zamontowana na modelu i pomalowana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2021 Dla mnie bomba!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi