Jump to content

Panzer czwóreczka D 1:35 Tamiyi, czyli 4 model w życiu

Mierzu
 Share

Recommended Posts

Zrobiłem taką oto czwóreczkę, jako mój czwarty model w życiu. Daję do warsztatu, bo pojazd docelowo ma stać na podstawce z gorącym piaskim pustyni+ kamyki jakieś. Dla "szperaczy": wanna nie jest jeszcze na stałe doczepiona do nadwozia, zatem widać na zdjęciach szparę na łączeniu. Pozdrawiam!!!

Obraz006-1.jpg

Obraz008.jpg

Obraz007.jpg

Obraz004.jpg

Obraz003.jpg

Obraz005.jpg

Bardzo ładny! Naprawdę śliczna czwóreczka. Czekam na pustynną podstawkę. Jedyne co, to wywal tą antenę, bo jest za chuda i giętka, a powinna być gruba i sztywna. Po to właśnie jest ta rynienka, którą przykryłeś szmatą, żeby antena się tam składala...

Grtatuluję super modelu. Zwłaszcza że to Twój czwarty pozdrawiam

Jak na czwarty model to jest bardzo dobrze. Warto zwrocić uwagę, że jest to dość stary już model Tamki, więc tym większe uznanie. Tłumik ciekawie przepalony, choć nieco za bardzo. Obicia, ciekawe ładne, rozjaśnienia na środku pancerzy bardzo efektowne, sam wash też dość fajny choć na płycie silnika za ciemny. Jedyne do czego się przyczepię to gąski, gumofilce Tamiyi należało wymienić. Widać, że są naprężone, a powinny raczej zwisać - szkoda, że ich nie wymieniłeś, bo troszkę to popsuło efekt końcowy, ale generalnie powtarzam, Twoj czwarty model jest bardzo dobry, piąty i kolejny zapewne także będą takie, albo i lepsze.

Pozdrawiam

Dziękuję za komentarze. Dodać jeszcze mogę, żę model w całości malowany pędzlem (pactrami), wash olejny, do tego suchy pędzel, obicia również pactrą, zabrudzenia pigmenty, suche pastele. Niedługo umieszczę pojazd w galerii.

...model w całości malowany pędzlem (pactrami)

No to brawo... Kupuj aerograf, to dopiero wowczas zobaczysz jak można się bawić, a i jakość będzie lepsza.

Pozdrawiam

Antena została już wymieniona na stywną, jak... sztywny pal azji. Co do szmatki to znalazła się tam z konieczności. Otóż zgubiłem gdzieś rynnę do chowania anteny i nie miałem, materiałów , żeby ją dorobić, stąd szmatka . Nie wiem czy kolorystycznie pasuje, ale trudno. Co do modelu to już teraz umieściłem go na winietce z piachem, dodałem kartony z niemieckim żarciem frontowym i dodatkowo będzie jeszcze flaga Rzeszy na wieżyczce. Pozdrawiam!

Co do modelu to już teraz umieściłem go na winietce z piachem, dodałem kartony z niemieckim żarciem frontowym i dodatkowo będzie jeszcze flaga Rzeszy na wieżyczce. Pozdrawiam!

Ani widu, ani słychu..Mierzu, będzie w galerii(znaczy nie Ty, model..się znaczy;D)?