Kuba J. Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 No to projekt zaczęty jakis czas temu.. grzebię się strasznie... ale niebawem coś ruszę, bo czekam na części... postaram się w miarę często dawać fotki. No to tak: Najpierw fotka orginału: I to co udało mi się już zrobić Pozdroffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 No fajny projekt , idzie ciekawie , fajne wykonanie , czekamy na wiecej . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 No fajny projekt Kurde ile ty masz tych pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Czeka Cię troche przeróbek ale wierzę, że dasz sobie radę No to lecę zrobić sobie kawkę i siadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Następny FT na modelworku :P Mam nadzieję, że ten w przeciwieństwie do Volva zostanie skończony xD Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 No ciekawy pomysł, jestem ciekawy jak wyjdzie, czekam na dalsze posty. Powodzenia w pracy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Hmmmm, jeżeli Ci wyjdzie tak jak oryginał to masz talent ale i tak życze Ci powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 mały apdejt.... Kabina pomalowana dwoma warstwami podkładu i trzema warstwami bazy.... Myślę, że koło środy pomaluję ją na żółto a potem już tylko klar i polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Obawiam sie ze malując teraz na żółto będziesz musiał pomalować kabinę podkładem a to dlatego ze żółty może ci nie pokryć tego czarnego a jak pokryje to może być widać gdzie ten czarny był a gdzie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 możliwe, nie mówię, ze nie aczkolwiek zanim zacznę malować mam zamiar choć trochę zeszlifować ten czarny gdzie go nie powinno być Potem trzy cienkie warstwy żółtego powinny styknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Oby ci sie udało, ja na swojej scanii nie dość ze kładłem dwie warstwy podkładu białego i 4 warstwy żółtego to jeszcze gdzie nie gdzie prześwituje kolor plastiku. A czym malujesz?? Spraye czy aerkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 mam aero ale maluję sprayem, wygodniej po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Prosta zasada lakiernicza - zaczynasz od najjaśniejszych odcieni, kończysz na najciemniejszych, czy też tak jak tutaj - na czarnym. Sam sobie utrudniasz życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 jakoś dałem radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 No ładnie pokryło dawałeś podkład na czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 tO PRZEJŚCIE MIĘDZY CZARNYM, A ZÓŁTYM WYGLĄDA jakby nierówno.. Ale może mi się wydaje tak na zdjęciu tylko ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 tak, cieniutką warstwę. Powiedzcie, jak najlepiej wyrównać linię łaczenia dwóch kolorów? jakiś papierek ścierny na mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Widze, że mi się nie wydaje... sie nałożyliśmy akurat xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Super Ci to wyszło, tylko ten czarny troche ci sie zlał na zółty ale tak to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Jak na spraya to ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Się tu zakurzyło... były nerwy, zmarnowałem kabine na poprawkach bla bla bla na chwile obecna wyglada tak: http://img501.imageshack.us/img501/5590/almostlikefoodtankersjr7.jpg Pytania ? Piszcie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 No bardzo ładnie , tylko przyczepie sie do SS , sa tylko sklejone na odwrót ? bo tak wyglada , lepiej by wygladaly z wycinanymi felgami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Nie ukrywam ze felgi nie wyszły najlepiej myślę, czy nie zakupić odlewów żywicznych, ale najpierw muszę ukończyć model w stanie surowym Puki co, więcej fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Pięknie ten model wygląda, aczkolwiek troche nierówno Ci się folia ułożyła na cysternach. Widać tak jakby jakieś paprochy były pod nią albo pęchcerzyki powietrza. Ale mimo to za podjęcie tematu i wykonanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Pomysł na model fajny, niestety kuleje wykonanie, nie domalowane nadkola czy źle położona folia :/. Ehm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi