Maniakscań Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 (edytowane) Cześć, postanowiłem zacząć mój nowy(pierwszy) temat, w którym chce pokazać wam prace nad Scanią R 620 Ateiler, Malowanie będzie troch inne niż oryginalne (planowe), będzie więcej chromu, oraz postaram się pomalować felgi. Dobra koniec gadania czas na fotki : Rama: Edytowane 7 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Felgi tam są chromowane więc jak chcesz malować jakieś barwy, jak karoseria czy o co chodzi ? Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 Chodzi o to że felgi będą malowane na chromowo-niebiesko. A na kabinie będzie więcej chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 a ja się zapytam, zamierzasz ugryźć silnik? tudzież przerabiać go trochu co by był bardziej do orginału zblizony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 Przy silniku nie zamierzam nic przerabiać. Będę trzymał się budowy i malowania oryginałów (aczkolwiek spróbuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 tylko rzecz w tym, ze oryginały w Scaniach R są inne niż te italerowskie. skołuj chociaż dekle od Actrosa żeby trochę lepiej ten silnik wyglądał EDIT: Pokrywy zaworów w slinkiach scanii R są podobne do tych z actrosa MP2. W modelu są pokrywy w kształcie litery V takie jak w scaniach 4 serii. ] Zobacz ten silnik i porównaj z tym który masz w modelu: http://campaign.scania.com/v8/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 tylko rzecz w tym, ze oryginały w Scaniach R są inne niż te italerowskie. skołuj chociaż dekle od Actrosa żeby trochę lepiej ten silnik wyglądał EDIT: Pokrywy zaworów w slinkiach scanii R są podobne do tych z actrosa MP2. W modelu są pokrywy w kształcie litery V takie jak w scaniach 4 serii. ] Zobacz ten silnik i porównaj z tym który masz w modelu: http://campaign.scania.com/v8/ Dokładnie! Italeri produkuje te same silniki co były w 164l i scani streamline, troche Italeri jestdo tyłu no ale... A co do chromu to gdzie na kabine chcesz go dac?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Pewnie na grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 Chrom będzie na kabinie, a dokładnie na przetłoczeniach wokół klamek, na ty przetłoczeniu które przechodzi prze drzwi, na grilu, na wlotach powietrza z przodu. Jednymi słowy chrom będzie na wszystkich przetłoczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Dzisiaj skończyłem silnik, nie wyszedł mi w prawdzie tak jak chciałem ,ale mi się podoba !!! Oto foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 dla mnie silnik jest jak najbardziej ok czysto złożony, pomalowany bardzo dobrze, nie dopatrzyłem się żadnych paprochów czy innego ustrojstwa czekam na dalsza relację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Silnik fajny, czysto sklejony. PS Popraw błąd w nazwie tematu na Atelier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 Po wklejeniu silnika w ramę, całość wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Widzę, że masz niedomalowane pokrywy klawiatur, mogłes malnąć je przed przyklejeniem pozostałego osprzętu. Przydało by sie także pomalować łącznik gumowy na rurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 prędzej Twoja stara zniknie z internetu niż italeri zmieni te silnik. A Twoj kolego jest ladny bardzo ;] tak simplicity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Czas by pokazać nowe foty z pracy nad modelem. Skończyłem ramę, przykleiłem wszystkie zbiorniki, przewody itp. Wziąłem sie za kabinę i wnętrze. Oto foty: Najpierw rama: Wnętrze kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 o ładnie dawno nie zaglądałem a tu prosze bardzo ładnie prace idą :pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Wszystko by było fajnie jakby nie te niedociągnięcia między innymi: -półka (jeżeli źle napisałem to proszę mnie poprawić) po stronie pasażera -wstawki na siedzeniach -no i powyjeżdżała Ci trochę farba poza dane elementy A na plus zalicza się jedynie silnik chociaż też nie za bardzo ponieważ widzę że popryskałeś inne elementy silnika przy malowaniu A fotki przy powiększeniu też nie za bardzo Liczę ż eto wszystko poprawisz i będzie o wiele lepiej Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 W chwilach wolnego czasu, siadłem przy Scani i oto co zrobiłem: poprawiłem wnętrze, pochromowałem fele, schodki. Oto foty: wnętrze: fele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 (edytowane) O bracie bardzo ładne prace czekam na więcej :) Pozdro. Edytowane 31 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Super ci idzie zrób mu super single zyska na wygladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Jeszcze nie wstawiłeś tych kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 zrób mu super single zyska na wygladzie Teraz jak już pomalował felgi ?. Mogłeś go uprzedzić troszkę wcześniej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 O kolego Maniakscań A ja myślałem ze to twój brat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Tak Actros to mój brat, ale o co mu chodziło to nie wiem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi