Dorotka Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 1 minutę temu, unicaunica napisał: Tak jest spasowany model, zgodnie z instrukcją. Przyjrzę się jeszcze zdjecią jak to wygląda bo nie mam aż takiego obycia pancernego No nie wiem... Taka fotka z odmętów internetów... Też nie jest idealnie, ale jednak lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 W dniu 20.03.2021 o 19:57, unicaunica napisał: Fotka z sieci w celach poglądowych Porównaj obie fotki i zastanów się, co tu jest nie tak...podpowiem, że chodzi o 2 elementy na płycie powyżej osłony wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Marca 2021 Autor Share Napisano 22 Marca 2021 Bez zastanowienia myślę że chodzi o brak dziur w uszach Relingi z boków i z kosza są osobne myślę że nie koniecznie są rowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 1 godzinę temu, unicaunica napisał: (...) Relingi z boków i z kosza są osobne myślę że nie koniecznie są rowne. Nie chcę mi się wchodzić w spór o źle spasowany element, co mnie razi a Ciebie razić nie musi. To że elementy te są zrobione osobno nie dziwi, bo tak się to robi w większości modeli, zarówno w 1/35, jak i przykładowo w 1/72. Zwyczajnie źle to skleiłeś i tyle. W efekcie masz tylny kosz nie spasowany z bocznymi relingami i za wysoko zawieszone boczne zasobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Marca 2021 Autor Share Napisano 22 Marca 2021 2 godziny temu, Dorotka napisał: To że elementy te są zrobione osobno nie dziwi, bo tak się to robi w większości modeli, zarówno w 1/35, jak i przykładowo w 1/72 Tak jest to zrobione w realnym pojeździe, reling kosza nie jest połączony z relingiem na zasobnikach . W mojej ocenie te elementy na modelu są właściwie spasowane. Owszem z prawej strony jest różnica w zlicowaniu się tych elementów, ale w wyniku eksploatacji może dojść do odkształcenia zarówno kosza jak i relingów. (Zdjęcia tylko na użytek dyskusji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 5 godzin temu, unicaunica napisał: Bez zastanowienia myślę że chodzi o brak dziur w uszach Nie uważasz, że w tej skali trochę to razi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 39 minut temu, unicaunica napisał: Tak jest to zrobione w realnym pojeździe, reling kosza nie jest połączony z relingiem na zasobnikach . W mojej ocenie te elementy na modelu są właściwie spasowane. Owszem z prawej strony jest różnica w zlicowaniu się tych elementów, ale w wyniku eksploatacji może dojść do odkształcenia zarówno kosza jak i relingów. (Zdjęcia tylko na użytek dyskusji) Cóż, napisałem na początku, że coś co razi mnie, nie musi razić Ciebie. Bić się o to nie będę, twój cyrk twoje małpy. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Marca 2021 Autor Share Napisano 22 Marca 2021 2 godziny temu, Rafał B napisał: Nie uważasz, że w tej skali trochę to razi?! przewiercimy ;) 2 godziny temu, Dorotka napisał: Cóż, napisałem na początku, że coś co razi mnie, nie musi razić Ciebie. Bić się o to nie będę, twój cyrk twoje małpy. .. W pewnym popularnym sklepie internetowym są inboxy modeli razem z instrukcją możesz sobie zajrzeć, nie raziło mnie to od samego początku i nadal mnie nie razi. Twoje spostrzeżenia też traktuje neutralnie, żeby nie było że się szarpiemy :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 36 minut temu, unicaunica napisał: W pewnym popularnym sklepie internetowym są inboxy modeli razem z instrukcją możesz sobie zajrzeć, nie raziło mnie to od samego początku i nadal mnie nie razi. Twoje spostrzeżenia też traktuje neutralnie, żeby nie było że się szarpiemy He, he... Od razu "szarpać" To tylko różnica zdań co do możliwości odkształcenia kosza i relingów w Abramsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi