Skocz do zawartości

M1A2 SEP Abrams 1/16

unicaunica

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, unicaunica napisał:

Tak jest spasowany model, zgodnie z instrukcją. Przyjrzę się jeszcze zdjecią jak to wygląda bo nie mam aż takiego obycia pancernego😉

No nie wiem... Taka fotka z odmętów internetów... Też nie jest idealnie, ale jednak lepiej....

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

W dniu 20.03.2021 o 19:57, unicaunica napisał:

IMG_20210320_185415358~2.jpg

Fot.8.jpg

Fotka z sieci w celach poglądowych

Porównaj obie fotki i zastanów się, co tu jest nie tak...podpowiem,  że chodzi o 2 elementy na płycie powyżej osłony wydechu 😎

1 godzinę temu, unicaunica napisał:

(...)

Relingi z boków i z kosza są osobne myślę że nie koniecznie są rowne.

Nie chcę mi się wchodzić w spór o źle spasowany element, co mnie razi a Ciebie razić nie musi. To że elementy te są zrobione osobno nie dziwi, bo tak się to robi w większości modeli, zarówno w 1/35, jak i przykładowo w 1/72. Zwyczajnie źle to skleiłeś i tyle. W efekcie masz tylny kosz nie spasowany z bocznymi relingami i za wysoko zawieszone boczne zasobniki. 

2 godziny temu, Dorotka napisał:

To że elementy te są zrobione osobno nie dziwi, bo tak się to robi w większości modeli, zarówno w 1/35, jak i przykładowo w 1/72

Tak jest to zrobione w realnym pojeździe, reling kosza nie jest połączony z relingiem na zasobnikach . W mojej ocenie te elementy na modelu są właściwie spasowane. Owszem z prawej strony jest różnica w zlicowaniu się tych elementów, ale w wyniku eksploatacji może dojść do odkształcenia zarówno kosza jak i relingów. (Zdjęcia tylko na użytek dyskusji)

IMG_20210322_162154835~3.jpg

IMG_20210322_162111689~2.jpg

IMG_20210322_162035603~2.jpg

39 minut temu, unicaunica napisał:

Tak jest to zrobione w realnym pojeździe, reling kosza nie jest połączony z relingiem na zasobnikach . W mojej ocenie te elementy na modelu są właściwie spasowane. Owszem z prawej strony jest różnica w zlicowaniu się tych elementów, ale w wyniku eksploatacji może dojść do odkształcenia zarówno kosza jak i relingów. (Zdjęcia tylko na użytek dyskusji)

Cóż, napisałem na początku, że coś co razi mnie, nie musi razić Ciebie. Bić się o to nie będę, twój cyrk twoje małpy. ..  :cool:

2 godziny temu, Rafał B napisał:

Nie uważasz, że w tej skali trochę to razi?! 😎

przewiercimy ;)

2 godziny temu, Dorotka napisał:

Cóż, napisałem na początku, że coś co razi mnie, nie musi razić Ciebie. Bić się o to nie będę, twój cyrk twoje małpy. ..  :cool:

W pewnym popularnym sklepie internetowym są inboxy modeli razem z instrukcją możesz sobie zajrzeć, nie raziło mnie to od samego początku i nadal mnie nie razi. Twoje spostrzeżenia też traktuje neutralnie, żeby nie było że się szarpiemy :)

• Like 1

36 minut temu, unicaunica napisał:

W pewnym popularnym sklepie internetowym są inboxy modeli razem z instrukcją możesz sobie zajrzeć, nie raziło mnie to od samego początku i nadal mnie nie razi. Twoje spostrzeżenia też traktuje neutralnie, żeby nie było że się szarpiemy :)

He, he... Od razu "szarpać" 😉 To tylko różnica zdań co do możliwości odkształcenia kosza i relingów w Abramsie 🤣