Grzegorz Napisano 17 Stycznia 2006 Share Napisano 17 Stycznia 2006 Jak w tytule...Zdjęcia opisy pytania i odpowiedzi, prezentacje waszym zdaniem odlotowych konstrukcji..... Np. zdjecia kolegi Fojer1 ... :-) http://img517.imageshack.us/img517/2235/skot075nz.jpg http://img517.imageshack.us/img517/2572/skot092hn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2006 Czerwone też ładne...A były „wielki brat” jest mistrzem transformacji..... :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 18 Stycznia 2006 Share Napisano 18 Stycznia 2006 PIĘKNY temat gdzie ty to wygrzebałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2006 Albo dostałem, albo sam gdzieś przyuważyłem.....Czasami odnajduje takie zdjęcia u siebie na dyskach.....Pewnie mam to, dlatego ponieważ są to przebudowy z wariantów czysto militarnych...A z tego, co kojarzę, niektóre zdjęcia (jeszcze nie pokazane...)zostały zrobione w Moskiewskim VDNH...(To taki miejscowy odpowiednik Targów Poznańskich....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2006 BRDM-2 BRDM-1 :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2006 MAZ-543... http://www.photoka.info/uragan_f/index.htm :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 No teraz to dołożyłeś do forum zdjęciami!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Więcej, więcej, więcej! Co Wy na taki ,,czołg''? Więcej: http://www.toadmanstankpictures.com/firefighter55.htm Inna przeróbka transportera BTR-60 jako Neman: Źródło: http://armor.kiev.ua/Tanks/Modern/konversia/neman.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Wersja GT z pasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2006 Jeszcze raz MAZ-543... :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 26 Stycznia 2006 Share Napisano 26 Stycznia 2006 Witam, ja tak a propo pierwszego postu ze zdjęciami SKOTA w barwach Straży. Jest taki jeden w OSP, we wsi Godziszka pod Bielskiem B. Jeśli znajdę jeszcze negatyw ze zdjęciami, postaram się dorzucić. P.S. Grzegorzu, czy przypadkiem nie natknąłeś się, w swoich poszukiwaniach na rysunki pożarniczego Ziła 157? Pozdr. jjacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2006 Pytałeś mnie o ten samochód już wcześniej....Mam zdjęcia, zapewne mam także i jakieś rysunki....Nie poprzeglądałem wszystkich czasopism, ale i nie odłożyłem tego w niepamięć... Jak odnajdę na pewno pokażę.... :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 26 Stycznia 2006 Share Napisano 26 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o pożarnicze zastosowania ziłów to sporo jednostek litewskich i łotewskich (np. z Rygi, kliknijcie na Riga City Stations: http://www.vugd.gov.lv/eng/index.html) ma na stanie m. in. sporo ziłów 130 i 131, prezentują je na swoich stronach, w archiwach można wyklikać gdziesik i ziły 157. Przykładowo warto zerknąć na poniższy link: http://www.jjts.ee/autod.php Znajdziecie tam ziły, gazy i costamjeszcze . W kwestii strażackich wozów (ziłów) mogę jeszcze parę linków podać . Jak jesteśmy w temacie - czy ktoś ma jakieś fotki bądź informacje o używaniu przez naszą straż pożarną Ziłów 485 (tzw. BAW, BAV lub nawet Zis-485, to radziecka modyfikacja amfibii DUKW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 28 Stycznia 2006 Share Napisano 28 Stycznia 2006 Pozwolę sobie dodać fotki SKOT-a pożarniczego, o którym wspomniałem. W części środkowej miejsce dla drużyny strażaków, natomiast tył to zbiornik ok. 3000 l wody. Pozdr. jjacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 30 Stycznia 2006 Share Napisano 30 Stycznia 2006 Modyfikacja wozu żadna, ale malowanie świeckie ;) Edit: Oczywista to Ził-131 w dwóch odmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 30 Stycznia 2006 Share Napisano 30 Stycznia 2006 Szanowne forumowiczki i forumowicze, nie pozwólcie zdechnąć temu fascynującemu wątkowi, gdzie są wasze fotki, dlaczego ich nie wklejacie? Proszę, wozik bojowy, ale nie wojskowy: Ten temat akurat mnie bardzo interesuje, będę wdzięczny za dodatkowe fotki, plany i rysunki Hummerów strażackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 6 Lutego 2006 Share Napisano 6 Lutego 2006 Czerwone też ładne...A były „wielki brat” jest mistrzem transformacji..... Czy dobrze poznaję, że to BTR-60? Masz coś może więcej o takiej modyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 8 Lutego 2006 Share Napisano 8 Lutego 2006 Witam, trafiłem kiedyś WZT-2 w składzie pociągu remontowego, na szlaku pomiędzy Skarżyskiem, a Krakowem: Zdjęcia nie są rewelacyjne, robione starym Zenitem z jadącego pociągu. jjacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 10 Lutego 2006 Autor Share Napisano 10 Lutego 2006 Kilkakrotnie pytano o warianty P-POŻ na ZIS, ZIL 151-157....(nie tylko na tym forum, i nie tylko oficjalnie....) Najwyraźniej zaczynam mieć trudności z kojarzeniem tego co mam....Bo przeglądając płyty i dyski....pominąłem stare zapasy (sterty...) papieru prawdziwego, skopiowanego już lub nie...Hm.... Co prawda w dużej rozsypce ale zaczynam odnajdywać, a raczej wygrzebywać materiał o zabudowach P-POŻ na podwoziu ZIS, ZIL ... Czy o to chodziło....? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Witam, trafiłem kiedyś WZT-2 w składzie pociągu remontowego, na szlaku pomiędzy Skarżyskiem, a Krakowem: Swego czasu bardzo często widywałem takiego właśnie niebieskiego WZT-2 w Bydgoszczy i okolicach. Zdaje się, że Zakłady Naprawcze Taboru Kolejowego miały takiego na stanie, albo i nie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Grzegorzu, chylę głowę przed Tobą i kłaniam się w podziękowaniu za te rysunki. Piękne. Aż się człowiek rwie do linijki i ołówka, by to rozrysować. Nawet nie mam śmiałości Cię pytać o rzut z góry lub z tyłu. A propo orginalnego Ziła, to podobno jeden taki stoi na tyłach Muzeum Straży w Mysłowicach. Kiedy śniegi stopnieją i wody opadną wybiorę się tam z wizytą. Pozdrawiam jjacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Grzegorzu, chylę głowę przed Tobą i kłaniam się w podziękowaniu za te rysunki. Piękne. Aż się człowiek rwie do linijki i ołówka, by to rozrysować. Nawet nie mam śmiałości Cię pytać o rzut z góry lub z tyłu. A propo orginalnego Ziła, to podobno jeden taki stoi na tyłach Muzeum Straży w Mysłowicach. Kiedy śniegi stopnieją i wody opadną wybiorę się tam z wizytą. Pozdrawiam jjacek Czy o tego chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 10 Lutego 2006 Autor Share Napisano 10 Lutego 2006 (edytowane) Ten z drabiną to ZIL-131...Jacek szuka ZIL-157... PS.A...i jeszcze jedno....Hm...Jacek nie przesadzaj z tą śmiałością...Szukam reszty.... Edytowane 10 Lutego 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Ten z drabiną to ZIL-131...Jacek szuka ZIL-157... Ups faktycznie jak będe w przyszłym tygodniu w muzeum to porobie zdjęcia. Mówcie jakie wozy mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Dzięki fojer1 za propozycję. Na zapleczu Muzeum, za budynkiem jest kilkanaście pojazdów, które czekają na renowację. Pewnie teraz przykryte są jedną czapą śniegu. Są tam wozy polskie, rosyjskie, stary czeski Liaz. Będzie można rzucić na nie okiem dopiero na wiosnę. Chyba, że ten Ził157 stoi gdzieś na widoku, to prosiłbym Cię o parę ujęć z różnych stron. Natomiast wewnątrz jest jeszcze jedna perełka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/uzln4ukggtf57y0y.html Polski Fiat 621 z 36-go roku, używany również w wojskowej straży pożarnej przed wojną. jjacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi