Abuk Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Moje pytanie jest takie. Czy w Proconie po zakończeniu malowania farbami akrylowymi Tamiya i wypłukaniu go Tool Cleanerem od Mr. Hobby trzeba wyjmować i przecierać iglicę. Wiem że dyszy nie wykręcamy. Edytowane 26 Lutego 2021 przez Abuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Wyjęcie iglicy nie jest żadnym problemem, a jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby po najstaranniejszym nawet płukaniu była ona idealnie czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Można ale nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 17 godzin temu, Abuk napisał: Witam. Moje pytanie jest takie. Czy w Proconie po zakończeniu malowania farbami akrylowymi Tamiya i wypłukaniu go Tool Cleanerem od Mr. Hobby trzeba wyjmować i przecierać iglicę. Wiem że dyszy nie wykręcamy. Ja zawsze wyjmuje iglicę z aerografu po zakończeniu malowania. Przeciągam po mokrej gąbce np. zmywak. Przed włożeniem do aerografu, przecieram ją preparatem WD-40 lub CX (chusteczka higieniczna lub ręcznik papierowy nasączony tłustym płynem). Aerograf pracuje płynnie i farba nie osiada na iglicy. To taki amatorski patent. U mnie to bardzo dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi