Abuk Napisano 26 Lutego 2021 Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Moje pytanie jest takie. Czy w Proconie po zakończeniu malowania farbami akrylowymi Tamiya i wypłukaniu go Tool Cleanerem od Mr. Hobby trzeba wyjmować i przecierać iglicę. Wiem że dyszy nie wykręcamy. Edytowane 26 Lutego 2021 przez Abuk Cytuj
MIRO Napisano 26 Lutego 2021 Napisano 26 Lutego 2021 Wyjęcie iglicy nie jest żadnym problemem, a jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby po najstaranniejszym nawet płukaniu była ona idealnie czysta. Cytuj
robertmodelarz Napisano 27 Lutego 2021 Napisano 27 Lutego 2021 17 godzin temu, Abuk napisał: Witam. Moje pytanie jest takie. Czy w Proconie po zakończeniu malowania farbami akrylowymi Tamiya i wypłukaniu go Tool Cleanerem od Mr. Hobby trzeba wyjmować i przecierać iglicę. Wiem że dyszy nie wykręcamy. Ja zawsze wyjmuje iglicę z aerografu po zakończeniu malowania. Przeciągam po mokrej gąbce np. zmywak. Przed włożeniem do aerografu, przecieram ją preparatem WD-40 lub CX (chusteczka higieniczna lub ręcznik papierowy nasączony tłustym płynem). Aerograf pracuje płynnie i farba nie osiada na iglicy. To taki amatorski patent. U mnie to bardzo dobrze działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi