Tommi Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Witam Zaczynam prace nad nowym modelem: Ford Ranger Splash; AMT Ertl; 1:25. Mały in-box Mylę, że powstanie całkiem fajny model. Jeszcze dziś cosik zrobię i dom fotki. Wszelkie komentrze, porady, ........ mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Witam!! Bardzo interesujący model, powiedz za ile go wytrzasnąłeś?? Jeszcze małe pytanko, a może dwa: 1. Czy oponki są gumowe czy plastikowe? 2. Będziesz robił go "z pudełka" czy zamieżasz dokonać jakichś zmian lub kompletny tuning? Jak już wspomniałem model interesujący, mam nadzieję że szybko zobaczymy Twoje postępy przy budowie Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Opony są raczej gumowe, bo gdyby były plastikowe to by były podzielone na 2 części... Powodzenia w relacji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Heh ... Życzę powodzenia, model interesujący jako lubię pic-up'y. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o "minitruck'a" albo na lekki tuning,oczywiście zmiana kół , z góry mówię [piszę] jeśli chcesz zmieniać koła będziesz miał zapewne problem z wahaczami oraz ośkami [tylko przód]. Ale to tylko moja mała sugestia , napisz proszę co zamierzasz, Jaki kolor? Ps jeśli potrzeba pomocy pisz śmiało , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Fajny modelik, skusił bym się na takiego. Świetny zakup, naprawdę, aż zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ja bym go zrobił żółtego, w malowaniu ze Słonecznego Patrolu taką straż przybrzeżna, a na pakę pare desek i ponton ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 I Dejwida Haselhofa za kierownicą. Zrób jak chcesz, ja sie będę tylko przyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 (edytowane) Witam Fajnie, że model cieszy się zainteresowaniem. Na początek odpowiedzi na liczne pytania: ...za ile go wytrzasnąłeś??Jeszcze małe pytanko, a może dwa: 1. Czy oponki są gumowe czy plastikowe? 2. Będziesz robił go "z pudełka" czy zamieżasz dokonać jakichś zmian lub kompletny tuning? ... 1. Dałem za niego OK 60 zł oczywiście na allegro, 2. Tak oponki są gumowe ino, że pełne (zdj.3), (koło zapasowe jest plastikowe), 3. Jakoweś zmiany napewno będą. ...Na Twoim miejscu pokusiłbym się o "minitruck'a" albo na lekki tuning,oczywiście zmiana kół... Jeszcze nie myślałem o tuningu ani zmianie kół, (chciałem załozyć oryginalne pięcioramienne zdj.3) ale można cos poszukać jakieś fajne fele, byle nie za duży rozmiar, ponieważ moim skromnym zdaniem za wielkie felgi szpecą auto. Ja bym go zrobił żółtego, w malowaniu ze Słonecznego Patrolu taką straż przybrzeżna, a na pakę pare desek i ponton ;) Myślałem o żółtym, niebieskim i ciemnej pomaraćczy (czerwona pomarańcz) ale chyba zdecyduje sie na żółty, poniweaż mam Ford'a F-150 koloru żółtego i fajnie wygląda. Załączam fotkę Ford'a F-150 Miałem chwilkę wolnego czasu więc naszkicowałem mały projekt: chciałem jeszcze dołożyć orurowanie z przodu, a pake zamiast orurowania można przykryć Załączam fotkę Ford'a F-150 Pomalowałem kilka części pierwszą warstwą farby tzw. podkład: Jutro chcę pomalować silnik - co myślicie o czerwonym kolorku? Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Czerwony silnik przy żółtej karoserii... czemu nie? Nawet, nawet. Będziesz robił okablowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 chciałem zrobić kilka kabelków, od rozdzielacza, akumulatora, prądnicy i rozrusznika... Czy żyłka wędkarska 0.35mm sie nada? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Myślę, że tak - spytaj tornado, bo on jest specjalistą w okablowaniu (przynajmniej jak dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Może pro nie jestem, ale pod żadnym pozorem, nie maluj części w ramkach. Maluj tylko wyjęte z ramek, w przeciwnym razie bardzo brzydko to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Hmm mnie to tak nie razi jak brak używania podkładu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 fliper_nx Zgoda, pomalować pasy można. Ale silnik która składa sie z dwóch części zostanie tak pomalowany to za dobrze wyglądać to nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Koledzy Truckerek93 i fliper_nx w ramkach malowałem pierwsza warstwę farby (podkład). Części juz wyciełem z ramek. Więc nie ma się co gorączkowac jest podkład i kolejne warstwy (pewnie jeszcze ze dwie) będą malowane na wycięte części, a silnik malowałem podkładem jak został sklejany. Dzięki za porady i uwagi. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Okej, ja ten silnik dla przykładu podałem.Ale jeżeli robisz jak mówisz to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Witam Mała aktualizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Znalazłem chwilcie i posklejałem silnik + prowizoryczne okablowanie (jest to moje pierwsze "okablowanie"). a teraz fotki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Witam Po przerwie wakacyjnej (praktyki szkolne )Poczyniłem małe postępy w budowie Fordziaka: Po wyschnięciu w niektórych miejscach lakier jest matowy, na zdjęciach może dokładnie nie widać ale taki jest - wiecie może dlaczemu Jak dam drugą warstwę będzie OK Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 tzw. mora ... po położeniu claru powinno być ok , tylko najpierw trzeba papierem wodnym 2000-2500 przeszlifować całość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Fajnie, że próbujesz robić okablowanie. W końcu do odwaznych świat należy. Z tym kolorem - ile warstw do tej pory nałożyłeś?? Możesz położyć jeszcze jedną, przeszlifować i dać na to klar i powinno być ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Witam Dziś znów popracowałem nad Fordziakiem: wnętrze (boki foteli będą jeszcze malowane na czarno): wewnętrzna część skrzyni ładunkowej: układ wydechowy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 I kolejna aktualizacja: skończona rama: oraz pierwsza przymiarka karoserii: Co o tym myślicie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 No ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 Witam Postanowiłem w końcu skończyć Ranger'a, więc pozwolę sobie odświeżyć temat, po dłuższej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi