Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

poszukujemu osoby/osób chętnych do współpracy. Do wykonania mamy kilka modeli pojazdów militarnych z okresu II wojny.

Posiadamy własne formy. Istotna informacja - modele sa metalowe, ze stopów m.in. zecerskich. Chętną osobę możemy

podszkolić i służyć pomocą  przy budowaniu modelu. Poniżej nasze przykładowe pojazdy.

PS. Jeżeli mój post w jakikolwiek sposób narusza regulamin forum, to proszę o informację.

P1290903.JPG

P1230424.JPG

P1200160.JPG

Napisano

Więcej detali by się przydało.  Jaki zakres współpracy - dajecie odlane części, trzeba je połączyć (jak?) i pomalować? Jaka skala, jakie pojazdy? Pytam bo modelarze mają swoje specjalizacje - ulubione skale, tematykę w której "siedzą". Ja np. w pojazdach niemieckich (a takie widzę na zdjęciach) zupełnie się nie orientuję i nie podjął bym się. Natomiast są tematy w których siedzę (w skali 1:72) i w zależności od zakresu współpracy mógł bym być zainteresowany.

To co na zdjęciach jest do mocnego dopracowania - koła w Panzerze nawet na moje marne pojęcie o pojazdach niemieckich niezbyt przypominają prawdziwe (grubość, brak bandaży) , brak washa, jakichkolwiek śladów eksploatacji (chyba że jest przyjęta konwencja nieco zabawkowa).

Napisano
5 godzin temu, Michal_G napisał:

Skala jest nietypowa 1:24. Szczegółów nie podawałam, bo to jest do dogadania. Możemy przygotować odlewy, ale jeżeli ktoś będzie chciał i potrafił, to może odlać je samodzielnie. Te modele takie miały być. Niektóre są malowane bardziej realistycznie, ale mieliśmy też kiedyś zamówienie na czołg fioletowy.

Napisano
10 godzin temu, Michal_G napisał:

To co na zdjęciach jest do mocnego dopracowania - koła w Panzerze nawet na moje marne pojęcie o pojazdach niemieckich niezbyt przypominają prawdziwe (grubość, brak bandaży) , brak washa, jakichkolwiek śladów eksploatacji (chyba że jest przyjęta konwencja nieco zabawkowa).

Podpytałam w firmie i otrzymałam informację, że jest to zabieg zamierzony.  To zamówienie dla klientów starej firmy i modele są utrzymane w konwencji ich dawnej produkcji kolekcjonerskiej.

Taka lepsza zabawka do postawienia obok modeli z produkcji przedwojennej.