Skocz do zawartości

FW-190A-7 mjr Heinz Bar - Pierwsza podstawka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w tytule chcę zaprezentować swoją pierwszą podstawkę pod model jaką udało mi się wykonać. Ramka z jakiegoś obrazka, gips, ziemia z ogrodu, trawa statyczna kupiona z sadzarką na "Ali" trochę kamyków z chodnika i figurki z ICM ( też pierwszy raz malowane ). Nie opisuję modelu bo już był prezentowany na tym forum. Liczę na jakieś podpowiedzi.

PSX_20210316_132558.jpg

PSX_20210316_132853.jpg

PSX_20210316_133042.jpg

PSX_20210316_133218.jpg

PSX_20210316_133348.jpg

PSX_20210316_133542.jpg

PSX_20210316_134010.jpg

PSX_20210316_134221.jpg

PSX_20210316_134746.jpg

PSX_20210316_134920.jpg

PSX_20210316_135121.jpg

PSX_20210316_135326.jpg

PSX_20210316_135535.jpg

• Like 3
Napisano

Ogólnie ok ale po dokładnym przyjrzeniu kilka uwag jednak przychodzi na myśl. 

Te kule mchu mające chyba imitować jakieś kępy krzaków to takie za bardzo "żarówiaste".

Z kolei figurki sprawiają wrażenie jakby były za małe w stosunku do samolotu. Ok, wiem że Foka to był kawał maszyny ale figurki jakby w trochę mniejszej skali. No chyba że to wina perspektywy z której były cykane fotki. Napewno takie wątpliwości występują w przypadku "kucających" mechaników pod silnikiem.

A poza tym jakby nie ramka to bym sądził, że te brzozy to też twój wytwór a nie jakieś tło, fototapeta czy coś w tym stylu.

Ogólnie jak dla mnie👍👍👍

Napisano
1 godzinę temu, jmx62 napisał:

Ogólnie ok ale po dokładnym przyjrzeniu kilka uwag jednak przychodzi na myśl. 

Te kule mchu mające chyba imitować jakieś kępy krzaków to takie za bardzo "żarówiaste".

Z kolei figurki sprawiają wrażenie jakby były za małe w stosunku do samolotu. Ok, wiem że Foka to był kawał maszyny ale figurki jakby w trochę mniejszej skali. No chyba że to wina perspektywy z której były cykane fotki. Napewno takie wątpliwości występują w przypadku "kucających" mechaników pod silnikiem.

A poza tym jakby nie ramka to bym sądził, że te brzozy to też twój wytwór a nie jakieś tło, fototapeta czy coś w tym stylu.

Ogólnie jak dla mnie👍👍👍

Dziękuję.  Jeżeli chodzi o te kule mchu to też nie jestem z nich zadowolony, chciałem kupić krzaki a przyszło takie coś z poszarpanej gąbki ( tak to jest czasem jak kupuje się przez internet z Chin ). Muszę na przyszłość pokombinować coś innego. Jeżeli chodzi o figurki to w/g producenta czyli ICM są w skali 1:48 a więc teoretycznie powinny pasować. Jako tło wykorzystałem obraz namalowany kiedyś przez moją żonę - jak widać spisał się 🙂 

Napisano
3 minuty temu, Ripper1 napisał:

...wykorzystałem obraz namalowany kiedyś przez moją żonę - jak widać spisał się 🙂 

Zażartowałbym żebyś dał żonie modele do malowania skoro tak jej wychodzą obrazy ale akurat nie trzeba, model ładnie zmalowany więc i żart nie na miejscu. Mam nadzieję, że nikogo nie wkurzyłem tym tekstem?

• Like 1
Napisano

Model przepiękny, aż mnie korci, żeby taki zrobić. Figurek fanem nie jestem bo zawsze kojarzą mi się z żołnierzykami, a więc bardziej z zabawkami i jak na moje oko to odbierają realizmu ale to kwestia gustu. No i... samolot w lesie? :) Co tu się stanęło? :) 

• Like 1
  • Confused 1
Napisano

Łoj tam, łoj tam. Czepiasz się, co to samolot nie może stać w lesie?

Gorzej jakby stał np. na szczycie Mount Everestu🤪

IMG_20210318_171955.jpg

• Like 2
Napisano
4 godziny temu, kozborn napisał:

Model przepiękny, aż mnie korci, żeby taki zrobić. Figurek fanem nie jestem bo zawsze kojarzą mi się z żołnierzykami, a więc bardziej z zabawkami i jak na moje oko to odbierają realizmu ale to kwestia gustu. No i... samolot w lesie? :) Co tu się stanęło? :) 

Lotniska polowe zwykle były usytuowane w pobliżu jakiegoś lasu gdzie można było w sposób naturalny ukryć samoloty.

• Like 1