Ripper1 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Jak w tytule chcę zaprezentować swoją pierwszą podstawkę pod model jaką udało mi się wykonać. Ramka z jakiegoś obrazka, gips, ziemia z ogrodu, trawa statyczna kupiona z sadzarką na "Ali" trochę kamyków z chodnika i figurki z ICM ( też pierwszy raz malowane ). Nie opisuję modelu bo już był prezentowany na tym forum. Liczę na jakieś podpowiedzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Ogólnie ok ale po dokładnym przyjrzeniu kilka uwag jednak przychodzi na myśl. Te kule mchu mające chyba imitować jakieś kępy krzaków to takie za bardzo "żarówiaste". Z kolei figurki sprawiają wrażenie jakby były za małe w stosunku do samolotu. Ok, wiem że Foka to był kawał maszyny ale figurki jakby w trochę mniejszej skali. No chyba że to wina perspektywy z której były cykane fotki. Napewno takie wątpliwości występują w przypadku "kucających" mechaników pod silnikiem. A poza tym jakby nie ramka to bym sądził, że te brzozy to też twój wytwór a nie jakieś tło, fototapeta czy coś w tym stylu. Ogólnie jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Ogólnie ok ale po dokładnym przyjrzeniu kilka uwag jednak przychodzi na myśl. Te kule mchu mające chyba imitować jakieś kępy krzaków to takie za bardzo "żarówiaste". Z kolei figurki sprawiają wrażenie jakby były za małe w stosunku do samolotu. Ok, wiem że Foka to był kawał maszyny ale figurki jakby w trochę mniejszej skali. No chyba że to wina perspektywy z której były cykane fotki. Napewno takie wątpliwości występują w przypadku "kucających" mechaników pod silnikiem. A poza tym jakby nie ramka to bym sądził, że te brzozy to też twój wytwór a nie jakieś tło, fototapeta czy coś w tym stylu. Ogólnie jak dla mnie Dziękuję. Jeżeli chodzi o te kule mchu to też nie jestem z nich zadowolony, chciałem kupić krzaki a przyszło takie coś z poszarpanej gąbki ( tak to jest czasem jak kupuje się przez internet z Chin ). Muszę na przyszłość pokombinować coś innego. Jeżeli chodzi o figurki to w/g producenta czyli ICM są w skali 1:48 a więc teoretycznie powinny pasować. Jako tło wykorzystałem obraz namalowany kiedyś przez moją żonę - jak widać spisał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 3 minuty temu, Ripper1 napisał: ...wykorzystałem obraz namalowany kiedyś przez moją żonę - jak widać spisał się Zażartowałbym żebyś dał żonie modele do malowania skoro tak jej wychodzą obrazy ale akurat nie trzeba, model ładnie zmalowany więc i żart nie na miejscu. Mam nadzieję, że nikogo nie wkurzyłem tym tekstem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Model przepiękny, aż mnie korci, żeby taki zrobić. Figurek fanem nie jestem bo zawsze kojarzą mi się z żołnierzykami, a więc bardziej z zabawkami i jak na moje oko to odbierają realizmu ale to kwestia gustu. No i... samolot w lesie? Co tu się stanęło? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Łoj tam, łoj tam. Czepiasz się, co to samolot nie może stać w lesie? Gorzej jakby stał np. na szczycie Mount Everestu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 4 godziny temu, kozborn napisał: Model przepiękny, aż mnie korci, żeby taki zrobić. Figurek fanem nie jestem bo zawsze kojarzą mi się z żołnierzykami, a więc bardziej z zabawkami i jak na moje oko to odbierają realizmu ale to kwestia gustu. No i... samolot w lesie? Co tu się stanęło? Lotniska polowe zwykle były usytuowane w pobliżu jakiegoś lasu gdzie można było w sposób naturalny ukryć samoloty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi