Mr_X Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Witam forumowiczów! Poniżej prezentuję moje wyniki zmagań z tym starym, ale jarym zestawem Tamki. Zrobiłem z nich dwóch Lejtnantów w końcu. Chociaż, z tym pieszym miałem mały problem, bo na pudełku ma kołnierz szeregowca (ewentualnie kaprala). Bryczesy i pas oficerskie, a szelki sugerujące, że jest to zwykły żołnierz lub podoficer. Ta piesza figurka ma swój remake sprzed paru lat (35298 Field Commander Set) i tam na ilustracjach widać, że bezsprzecznie chodzi o oficera. Wymieniłem główki na żywiczne. Wyposażenie wymieniłem na to, co tam miałem w szufladzie (chlebak i lornetka Tamiyi, ładownice, puszki na maski gazowe i Schmeisser Dragona). Po sklejeniu pomalowałem głównie farbami AK (trochę też Tamiya i Pactra). Wyglądają jak "Goście goście" w wersji feldgrau (tfu, tfu...). Zapraszam do komentowania! Edytowane 21 Marca 2021 przez Mr_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Wyszło mega - może jakaś mała podstawka? Główki jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 Dzięki! Prawdę mówiąc nie wiem co to za producent. Kupiłem te główki w liczbie 5 sztuk na allegro w woreczku. Właśnie myślę nad podstawką. Czy coś mniejszego, czy jakaś większa dioramka. Kiedyś w księgarni Pelta było tych dwóch w gablotce. Ktoś zrobił taką podstawkę-mini dioramkę z kieliszka (do koniaku?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 To wbrew pozorom jedna z niewielu fakt stara ale najlepsza Tamiya.Bardzo fajna żezba.Mimo,że to plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Całkiem ładnie ci wyszły te pokraki od Tamki. Fatalna jakość figurek, a tek kuń to jest za krótki (trzeba mu wkleić 5mm kadłuba).... a łeb to chyba ma od krokodyla. Robiłem to kiedyś.... No i te torby całkiem zmyślone. Strzemiona.... masakryczne. ...ale się pomściłem. Sorry. Kup lepiej kucyki z Dragona. Są jednak lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi