Rigiel Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzień dobry, Przyznam, że dopiero buduję swoją wiedzę na temat pancerki, przeczytałem kilka książek i podstawy mam jakieś opanowane, ale podejrzewam, że jest ktoś z większą wiedzą i będzie w stanie coś pomóc Jakiś czas temu przeglądając kalki do Panter trafiłem na ciekawy pojazd z numerem 101 i chciałbym stworzyć coś podobnego (Pojazd na dole zdjęcia) Czy występowały Pantery w takiej konfiguracji ? (Okrągła osłona jarzma, tłumiki płomieni, ogniwa gąsienic na bokach wierzy i sedno czyli czerwony niemiecki podkład jako kolor bazowy.) Szukałem zdjęć które mogłyby pomóc w budowie, ale zbytnio nic nie znalazłem Do dyspozycji do stworzenia tego cuda mam dwie Pantery Dragon 6267 i 6897, dokupiłem również gąski MasterClub do Panter A/G, liny eureka, i osłony boczne z Abera pod Panterę G Liczę na sugestie czy ten projekt ma rację bytu. Pozdrawiam serdecznie Bartosz Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Rigiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Projekt ciekawy, godny podglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rigiel Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Więc tak, poszukując informacji na temat panter z Pz.Rgt. Hermann Goring trafiłem na zdjęcie jednego z pojazdów z tej jednostki Tutaj kolejna Pantera, tym razem aufs G, dobry materiał na rozmieszczenie gąsienic na wieży i kabli Czy orientuje się ktoś gdzie można znaleźć więcej zdjęć i informacji na temat panter z Pz.Rgt. Hermann Goring ? Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez Rigiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Ani jedna, ani druga nie pochodzi z HG. Na fotkach Pantery w wersji D-czej. Pierwsza czyli "R01" jest z II./Pz.Rgt.23 - Węgry 1944 roku. Druga czyli "I02" jest z dywizji "Totenkopf" fotka ze stycznia 1945 roku Pantery dywizja HG odebrała w październiku 1944 roku. Więc to wersje ausf.G bez pasty. 10 sztuk - 28 września 1944 wysłane - ? 14 sztuk - 04 października 1944 wysłane - ? 06 sztuk - 07 października 1944 wysłane - 14 października - odebrane 18 sztuk - 11 października 1944 wysłane - 14 października - odebrane 10 sztuk - 14 października 1944 wysłane - 14 października - odebrane 02 sztuki - 21 października 1944 wysłane - ? Uzupełnienia dostali w marcu 1945 roku. Jest bardzo mało zdjęć ich Panter. Najbardziej znana to chyba ta - "R01" z września 1944 roku - Fgst.121081 Parę innych - Pozdrawiam Krzysztof 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi