M.A.V. Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Patriot b.ładnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Znowu rodzynek 21. Producent nieznany - Panhard EBR (chyba?) - skala 1/48 (na pewno) Wydruk 3D, jeden z kilku jakie mam do zrobienia "zaległych". Model średni - chropowata (a w zasadzie paskowa) faktura na większej części elementów. Również umieszczenie niektórych podpór (?) dość problematyczne, szczególnie, gdy podpierany element jest cieńszy niż sama podpora. No ale takie chyba uroki wydruków. Malowane techniką B&W, na to zieleń i oleje. Starałem się pobrudzić mocniej niż zazwyczaj. Błoto jest czerwone, bo wyszedłem z założenia, że jako francuski wynalazek walczył pewnie gdzieś w południowo-wschodniej Azji, albo północnej - zachodniej Afryce, gdzie ziemia ma (może mieć?) odcień rdzawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Ładny model. Podobać się musi. A co z tą nikczemnością skali. Nie zgadzam się. Osobiście robię w 1:35 ale to tylko ze względu na to że części w 1:72 to ja już nie widzę. Gdyby nie ten problem to robił bym w 1:72. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Endrju napisał: Ładny model. Podobać się musi. A co z tą nikczemnością skali. Nie zgadzam się. Osobiście robię w 1:35 ale to tylko ze względu na to że części w 1:72 to ja już nie widzę. Gdyby nie ten problem to robił bym w 1:72. Pozdrawiam. Andrzej. Nikczemność skali - chyba ktoś na forum kiedyś tak ją nazwał, a i też pan Wołodyjowski w Sienkiewiczowskiej trylogii o wzroście swoim jako o "nikczemnym" zwykł mawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 22. M22 Locust - 1/48 I znowu 1/48, tym razem mocniej pobrudzone, trochę poobijane. Kolejną sprawą "inną" to nieużycie zielonego oleju - zawsze podbijałem zieleń olejami, tym razem zamiast zielonych użyłem żółtego, niebieskiego i innych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 23. Dragon - Ka-mi - 1/72 Dość mocno zmęczony ale tak chyba miało być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 (edytowane) 24. Trumpeter - M1120 HEMMT - 1/72 25. Hobby Boss - S300 Grumble - 1/72 Edytowane 27 Października 2022 przez Klapouch 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 28 Listopada 2022 Autor Share Napisano 28 Listopada 2022 26. IBG - Diamond T 969 Wrecker - 1/72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi