Jendrass1 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Kilka dni temu zacząłem dłubać. Figurki pochodzą z zestawu Master Box "German captives 1944" docelowo przerabiani na Polaków z września `39. Trójka, którą widać na zdjęciu do sekcja ckm, stąd taśmy z nabojami u 2 panów, trzeci będzie niósł karabin (docelowo figurek "frontowców" jest ok 10). Zaznaczam, że to dopiero początek prac, zdjęcia tradycyjnie wykazały masę niedociągnięć tego co jest więc już poprawiam. Przede mną malowanie skóry i cieniowanie mundurów. Mam też problem z przerobieniem niemieckich klamer od pasów na polskie - czy ktoś ma jakiś pomysł ? "Obwieszanie" oporządzeniem traktuję już jako czystą frajdę. Mam prośbę do Was, czy ktoś wie jak wyglądało uzbrojenie sekcji ckm (oprócz samego ckm wz 30 oczywiście) ? Chodzi mi tu głownie o ilość pistoletów 1-2 ? oraz karabinów 1-3 ? Będę bardzo wdzięczny na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Prawdziwy półgłówek!!! Niestety ja Ci kolego nie pomogę bo się nieznam, ale ogólnie te figurki wyglądają dobrze i bardzo mi się podobają. Ogólnie to podziwiam ludzi "robiących" takie figurki, małe to takie, ja bym chyba nie dał rady. Dziesięciu ludków?? To będziesz robił jakąś dioramkę chyba co?? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Figurek jest w sumie ponad 60 i wszystkie mają docelowo wylądować na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 To dość spora będzie ta diorama ;) A pojazdy tez jakieś wrzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Tak pojazdy też będą: - 3 x 7Tp - 2 x TKS + 1 x TK3 - 1 x TKS-D - C4P - C2P z armatą Schneider 75mm - sampanc wz 34 - FIAT 508 - motocykl Gnome-Rhone - 2 motocykle ( na razie są R75 ale w 39 ich nie było, więc docelowo wymienie na Sokoły lub R12) - cieżarówka Ursusa - Krupp Protze (wrak w rowie) - figurki To tak w skrócie, cały sprzęt wymaga jeszcze bardzo wielu poprawek, fotki TKS-D są już gdzieś na forum. Pozdrawiam Jendrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Niestety ta taśma ckm bardziej przypomina bandolier z nabojami do strzelby myśliwskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Dzięki rzelu, juz odstałem cynk z innnego forum poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 A co z tym Panem Rozchełstanym ze środkowego zdjęcia? Nie wygląda zbyt regulaminowo... raczej jak obudzony w niedzielny poranek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Czekałem, aż ktoś zapyta Doszedłem do wniosku, że żołnierze, zwłaszcza kiedy są od ponad w tygodni na froncie, nie zawsze ubierają się, noszą broń i oporządzenie tak jak nakazuje regulamin. Stąd też ta rozpięta bluza i koszula "wypuszczona z gaci". Nie wygląda to może bojowo, ale myślę, że dla kogoś kto od 2 tygodni jest ciągle w ruchu, walczy, śpi gdzie popadnie, je też co popadnie itp rozpięcie bluzy mundurowej jest do zaakceptowania. Przecież nie mogą wszyscy wyglądać jak by szli do ślubu za chwilę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Kolejna transza, zdjęcia tradycyjnie już wykazały szereg niedociągnięć - niepomalowane guzki/sprzączki + kilka wad na bluzach wymagających szpachlowej interwencji. Słowem każdy ma jakiś feler ale najcięższy kawałek chleba już za nami (bo malujemy we dwoje:) ). Póki co pokazuję co jest. Janusz, 29 lat, dowódca czołgu TKS Władysław, kierowca czołgu 7TP, ranny w twarz i rękę, lat 20 Henryk, dowódca czołgu 7TP, ranny w lewą rękę, lat 31 Nieznany, nieżyje Jan, lekarz dywizjonu lat 39 Patryk, lat 21 Michał, lat 19 Zbigniew, lat 20 Helmut, lat 22 (uciekinier ze Śląska, znany z zestawu Tamyia "Kublewagen") Jarosław, lat 18 Kiedy będą ok, wrzucę foty "uzbrojonych po zęby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Tak krew u lekarza troche jak różowy kolor albo się nie znam .W sumie to się wogóle nie znam ale tak tylko mówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 W rzeczywistości wygląda nieco ciemniej, ale fakt faktem i tak jest za jasna. Trzeba by dokonać retuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi