Vieh_san Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Skończyłem budowanie Hien'a. Był to pierwszy model, który malowałem aerografem. Wiem jest kilka niedoróbek i jakbym się bardziej przyłożył mógłby wyglądać lepiej, ale następnym razem się poprawię . Całość malowana Gunze H. Zrobiłem marmurek w preshadingu, ale bałem się przesadzić, no i właściwie nie było go widać wcale. Z tego tytułu został mi postshading i tak właśnie starałem sie rozjaśnić panele. Szczerze muszę powiedzieć, że jestem z siebie zadowolony. Model bardzo fajnie się składał, tylko kalki mi nie chciały w linie podziału wejść nawet jak je kilka razy potraktowałem Solem. Ostatecznie rozciąłem je nożykiem, wyszło jak wyszło. Przepraszam za jakość coś mi tym telefonem nie wyszło dziś. Zapraszam do galerii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Bingo! Sądzę, że cel osiągnięty. Sam teraz też pracuję nad pierwszym modelem z użyciem aero i stwierdzam, że frajda jest niesamowita Myślę, że możesz być z siebie zadowolony! Ja bym też był Jak robiłeś ten postshading? Uważam, że wyszedł świetnie. Jedno zastrzeżenie - te przetarcia troszkę ciapkowate. Robiłeś to pędzelkiem, na sól czy jeszcze inaczej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 No właśnie, czym robiłeś odrapania farby? Mam wrażenie, że miejscami jest ich bardzo dużo, a w pozostałych rejonach nic a nic - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu? Swoją drogą proponowałbym nieco więcej czasu poświęcić na zdjęcia, ich jakość potrafi bardzo poprawić lub pogorszyć odbiór pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 2 godziny temu, kozborn napisał: Bingo! Sądzę, że cel osiągnięty. Sam teraz też pracuję nad pierwszym modelem z użyciem aero i stwierdzam, że frajda jest niesamowita Myślę, że możesz być z siebie zadowolony! Ja bym też był Jak robiłeś ten postshading? Uważam, że wyszedł świetnie. Jedno zastrzeżenie - te przetarcia troszkę ciapkowate. Robiłeś to pędzelkiem, na sól czy jeszcze inaczej? Dziękuję, postshading robiłem mocno rozcieńczoną białą i żółtą gunze h, po jednej kropli farby i jakieś 25 kropel rozcieńczalnika, na ciśnieniu koło 10/15psi. No robiłem chipping pędzelkiem, faktycznie mógłby być bardziej suchy bo ciapki się porobiły. 1 godzinę temu, zaruk napisał: No właśnie, czym robiłeś odrapania farby? Mam wrażenie, że miejscami jest ich bardzo dużo, a w pozostałych rejonach nic a nic - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu? Swoją drogą proponowałbym nieco więcej czasu poświęcić na zdjęcia, ich jakość potrafi bardzo poprawić lub pogorszyć odbiór pracy. Niestety ciężko mi było znaleźć zdjęcie dokładnie w tym malowaniu. Ale miałem zdjęcia w innych kamuflażach jak np. mechanicy się opierali o pokrywę km'ów, reszta to głównie domysły jak pilot wchodził do kabiny i co mógł przetrzeć. Tak ale przyznaję jest to miejsce, które mogłoby być lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi