Vieh_san Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Skończyłem budowanie Hien'a. Był to pierwszy model, który malowałem aerografem. Wiem jest kilka niedoróbek i jakbym się bardziej przyłożył mógłby wyglądać lepiej, ale następnym razem się poprawię . Całość malowana Gunze H. Zrobiłem marmurek w preshadingu, ale bałem się przesadzić, no i właściwie nie było go widać wcale. Z tego tytułu został mi postshading i tak właśnie starałem sie rozjaśnić panele. Szczerze muszę powiedzieć, że jestem z siebie zadowolony. Model bardzo fajnie się składał, tylko kalki mi nie chciały w linie podziału wejść nawet jak je kilka razy potraktowałem Solem. Ostatecznie rozciąłem je nożykiem, wyszło jak wyszło. Przepraszam za jakość coś mi tym telefonem nie wyszło dziś. Zapraszam do galerii. 2 Cytuj
kozborn Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Bingo! Sądzę, że cel osiągnięty. Sam teraz też pracuję nad pierwszym modelem z użyciem aero i stwierdzam, że frajda jest niesamowita Myślę, że możesz być z siebie zadowolony! Ja bym też był Jak robiłeś ten postshading? Uważam, że wyszedł świetnie. Jedno zastrzeżenie - te przetarcia troszkę ciapkowate. Robiłeś to pędzelkiem, na sól czy jeszcze inaczej? 1 Cytuj
zaruk Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 No właśnie, czym robiłeś odrapania farby? Mam wrażenie, że miejscami jest ich bardzo dużo, a w pozostałych rejonach nic a nic - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu? Swoją drogą proponowałbym nieco więcej czasu poświęcić na zdjęcia, ich jakość potrafi bardzo poprawić lub pogorszyć odbiór pracy. Cytuj
Vieh_san Napisano 1 Maja 2021 Autor Napisano 1 Maja 2021 2 godziny temu, kozborn napisał: Bingo! Sądzę, że cel osiągnięty. Sam teraz też pracuję nad pierwszym modelem z użyciem aero i stwierdzam, że frajda jest niesamowita Myślę, że możesz być z siebie zadowolony! Ja bym też był Jak robiłeś ten postshading? Uważam, że wyszedł świetnie. Jedno zastrzeżenie - te przetarcia troszkę ciapkowate. Robiłeś to pędzelkiem, na sól czy jeszcze inaczej? Dziękuję, postshading robiłem mocno rozcieńczoną białą i żółtą gunze h, po jednej kropli farby i jakieś 25 kropel rozcieńczalnika, na ciśnieniu koło 10/15psi. No robiłem chipping pędzelkiem, faktycznie mógłby być bardziej suchy bo ciapki się porobiły. 1 godzinę temu, zaruk napisał: No właśnie, czym robiłeś odrapania farby? Mam wrażenie, że miejscami jest ich bardzo dużo, a w pozostałych rejonach nic a nic - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu? Swoją drogą proponowałbym nieco więcej czasu poświęcić na zdjęcia, ich jakość potrafi bardzo poprawić lub pogorszyć odbiór pracy. Niestety ciężko mi było znaleźć zdjęcie dokładnie w tym malowaniu. Ale miałem zdjęcia w innych kamuflażach jak np. mechanicy się opierali o pokrywę km'ów, reszta to głównie domysły jak pilot wchodził do kabiny i co mógł przetrzeć. Tak ale przyznaję jest to miejsce, które mogłoby być lepsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi