Skocz do zawartości

Nissan Skyline GT-R V.spec II (R34), 1:24, Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Oto mój kolejny model. Jest parę niedociągnięć, ale w końcu człowiek uczy się na własnych błędach .

Kolor - Midnight Blue Zero Paints

Lakier bezbarwny - Model Master Gloss

oraz fototrawione siatki i metalstickery.

Relacja z budowy: KLIK

Fotki wnętrza:

IMG_3008.jpg

IMG_3009.jpg

IMG_3011.jpg

Samochód:

IMG_3012.jpg

IMG_3013.jpg

IMG_3014.jpg

IMG_3015.jpg

IMG_3020.jpg

IMG_3021.jpg

IMG_3022.jpg

IMG_3024.jpg

IMG_3026.jpg

IMG_3028.jpg

IMG_3033.jpg

IMG_3029.jpg

Podwozie:

IMG_3044.jpg

IMG_3045.jpg

IMG_3046.jpg

IMG_3047.jpg

Zdjęcia są takie sobie, ponieważ nie było dziś słońca. Jak tylko będzie ładniejsza pogoda porobię jeszcze parę zdjęć.

Pozdrawiam,

Ada

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano

No gratulacje. Pięknie wypolerowany lakier, model też ładnie się prezentuję.

Chyba jak będę robił Ferrari, zakupię z pomocą Koksika te farbki Zero Paints.

Napisano
Chyba jak będę robił Ferrari, zakupię z pomocą Koksika te farbki Zero Paints.

Jawkers nie ma problemu możemy nawet zrobić swoje ferrari razem we wspólnym poście - jaki model Ferrari będziesz robil?

Co do modelu - fajnie wszystko, ale....:

mogłaś w przednich fotelach wywiercic dziury na otwory na pasy - 5 minut roboty a wygląda to bardziej realistycznie. Po drugie mogłaś zeszlifować lakier na równo i wtedy wypolerować lakier - efekt duuużo lepszy! Mogłaś też pomalować siatki w zderzaku i klosze lamp na czarno - wyglądają zabawkowo teraz. To ogólnie co mi się rzuciło w zmęczone oczęta

Ogólnie gratulcje

• Super Moderator
Napisano
Jawkers nie ma problemu możemy nawet zrobić swoje ferrari razem we wspólnym poście - jaki model Ferrari będziesz robil?

Dobry pomysł, tylko muszę dokończyć Volvo i kupić troszkę chemii, min te farbki.

Będę kleił Enzo. I potrzebował bym właśnie farbkę w kolorze żółtym, lub czerwonym.

Adize, może też się dołączysz ze swoją Testarossą i bądzie temat "Trio Ferrari", lub "Ich Troje"?

Napisano

Adize robisz ogromne postępy w budowie modeli i coraz ładniej ci to wychodzi

Napisano
Co do modelu - fajnie wszystko, ale....:

mogłaś w przednich fotelach wywiercic dziury na otwory na pasy - 5 minut roboty a wygląda to bardziej realistycznie. Po drugie mogłaś zeszlifować lakier na równo i wtedy wypolerować lakier - efekt duuużo lepszy! Mogłaś też pomalować siatki w zderzaku i klosze lamp na czarno - wyglądają zabawkowo teraz. To ogólnie co mi się rzuciło w zmęczone oczęta

Następnym razem wywiercę otwory na pasy - po prostu o tym nie pomyślałam . Co do siatek, to chciałam aby zostały srebrne, ponieważ bardziej podobały mi się w takim kolorze.

Napisałeś, aby pomalować klosze lamp na czarno - chodzi ci o uszczelki lamp ?

Adize, może też się dołączysz ze swoją Testarossą i bądzie temat "Trio Ferrari", lub "Ich Troje"?

Ależ oczywiście, nie mam nic przeciwko . Tylko musimy się konkretnie zgadać kiedy zaczynamy itp. A wasze ferrari są w skali 1:24?

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Tak chodziło mi o uszczelki lamp.

Moje Ferrari F430 również jest w skali 1/24. Ja jestem gotowy i czekam na was

• 1 month later...
Napisano

Jurasss napisał to samo i nie było problemu...

Adize model pierwsza klasa. Nie popsułaś mojego wizerunku tej marki więc jest idealnie