Vieh_san Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 Chciałem prosto z pudła zbudować ten model i wszystko było pięknie ładnie. Z rzeczy które sam dorobiłem to węże i butla (tlenowa? Zielona) przy fotelu wyrzucanym, także rączka katapulty i te czułki przy oparciu głowy (nigdy nie wiedziałem co to, lampki?). Jednak biednemu zawsze wiatr w oczy... Tak naprawdę moja wina i głupota. Oprócz ogólnie kilku rzeczy jeżeli chodzi o dokładność spasowania, podczas pryskania clarem za mocno przechyliłem aero i mi się wylał zaraz za owiewką trochę rozpuszczając malowanie. Musiałem poprawić to tak jak potrafiłem najlepiej. Na dodatek zaciągnął mi ten clar pod maskowanie owiewki i musiałem ją przeszlifować i wypolerować. Oprócz tego jestem z siebie zadowolony, tzn. myślę że ten model jest lepszy niż poprzedni. Zapraszam do komentowania, również krytycznego. Jako, że temat F-16 jest bardzo znany to spodziewam się więcej krytyki ;D 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 Ładniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Całkiem mi się podoba, chociaż po wstępie kolegi spodziewałem się czegoś dużo gorszego. Czy powierzchnie sprawiające metaliczny połysk były jakoś specjalnie robione? I czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 Godzinę temu, JJ62 napisał: Czy powierzchnie sprawiające metaliczny połysk były jakoś specjalnie robione? I czym? Dziękuję O które dokładnie chodzi? Bo całość była pokrywana mr hobby H flat clearem, po czystym clearze. Jeśli mowa o "złotych" częściach to chyba są wyrzutnie flar? To Brass Mr Metal Color brass, rurka pitota i czujniki to pomieszany wyżej wspomniany z mr hobby nr 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Ogólnie bardzo spoko, ale tak myślę co mi nie pasuje i już mam - za bardzo się błyszczy jak dla mnie F-16 zawsze kojarzą mi się z głębokim matem, ale to tylko moje zdanie. Poza tym - no cóż, F-16 jest piękny sam w sobie. Ten model na pewno to uwidacznia. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 @kozborndziekuję, no faktycznie troszkę może za mocno jeszcze się błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi