Evildead Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 Witam, przyszedł czas pokończyć Jagdpantherę, model posklejany w sumie z pół roku temu ,ale czekał na aerograf, najtrudniejszy z tych kilku co do tej pory zrobiłem, gąsienice to była ciężka przeprawa, nieświadomy błędu robiłem je segmentami po 8 sztuk na segment , zamiast od razu korygować wszystko na kołach, wróciłem do nich po kilku miesiącach i była walka z dopasowaniem ze względu na sztywność, ale jako tako dało rady, dodane póżne koło napinające, coś tam pewnie może się nie zgadzać jeszcze jeśli chodzi o merytorykę, generalnie ten model to niezła nauka na przyszłość 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 (edited) Antena chyba za grubaśna, poza tym całkiem mi się podoba. A i gąsienice trochę jakby nie pasowały do reszty ubłocenia. Edited May 16, 2021 by mic43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted May 16, 2021 Author Share Posted May 16, 2021 (edited) 13 minut temu, mic43 napisał: Antena chyba za grubaśna, poza tym całkiem mi się podoba. A i gąsienice trochę jakby nie pasowały do reszty ubłocenia. Antena od rb choć faktycznie może się wydaje gruba, mi też się podoba poza gąsienicami, spieprzyłem je jak nic, a i na założonych ciężko było zrobić porządnie, porażka była, kolor za czarny, za grubo, i już pigmentów nie trzymał... Edited May 16, 2021 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 O gąsienicach i antenie już było. Moim zdaniem nieco za duży kontrast między mocno ubłoconymi kołami, a niemal czystymi bandażami. Jakimś pigmentem można było po nich posypać, żeby trochę to zmniejszyć. Chyba rzadziej dawałbym rdzawe zacieki i może nieco je stonował, jak choćby te na przedzie. Poza tym model przyjemny w odbiorze, podobają mi się zapasowe gąski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted May 16, 2021 Author Share Posted May 16, 2021 (edited) 12 minut temu, zaruk napisał: O gąsienicach i antenie już było. Moim zdaniem nieco za duży kontrast między mocno ubłoconymi kołami, a niemal czystymi bandażami. Jakimś pigmentem można było po nich posypać, żeby trochę to zmniejszyć. Chyba rzadziej dawałbym rdzawe zacieki i może nieco je stonował, jak choćby te na przedzie. Poza tym model przyjemny w odbiorze, podobają mi się zapasowe gąski. Zgadza się, poprawiałem te bandaże jeszcze farbą i zapomniałem przykurzyć, zrobi się Edited May 16, 2021 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts