Skocz do zawartości

Jagdpanther Ausf. G1 Meng 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przyszedł czas pokończyć Jagdpantherę, model posklejany w sumie z pół roku temu ,ale czekał na aerograf,  najtrudniejszy z tych kilku co do tej pory zrobiłem, gąsienice to była ciężka przeprawa, nieświadomy błędu robiłem je segmentami po 8 sztuk na segment , zamiast od razu korygować wszystko na kołach, wróciłem do nich po kilku miesiącach i była walka z dopasowaniem ze względu na sztywność, ale jako tako  dało rady, dodane póżne koło napinające, coś tam pewnie może się nie zgadzać jeszcze jeśli chodzi o merytorykę, generalnie ten model to niezła nauka na przyszłość11.thumb.jpg.1b47ef2b9dd9885a9a1dc7f32d16b3c3.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

• Like 1

Antena chyba za grubaśna, poza tym całkiem mi się podoba. 

A i gąsienice trochę jakby nie pasowały do reszty ubłocenia.

Edytowane przez mic43

Napisano (edytowane)
13 minut temu, mic43 napisał:

Antena chyba za grubaśna, poza tym całkiem mi się podoba. 

A i gąsienice trochę jakby nie pasowały do reszty ubłocenia.

Antena od rb choć faktycznie może się wydaje gruba, mi też się podoba poza gąsienicami, spieprzyłem je jak nic, a i na założonych ciężko było zrobić porządnie, porażka była,  kolor za czarny, za grubo, i już pigmentów nie trzymał...

Edytowane przez Evildead

O gąsienicach i antenie już było. Moim zdaniem nieco za duży kontrast między mocno ubłoconymi kołami, a niemal czystymi bandażami. Jakimś pigmentem można było po nich posypać, żeby trochę to zmniejszyć.  Chyba rzadziej dawałbym rdzawe zacieki i może nieco je stonował, jak choćby te na przedzie.  Poza tym model przyjemny w odbiorze, podobają mi się zapasowe gąski.

Napisano (edytowane)
12 minut temu, zaruk napisał:

O gąsienicach i antenie już było. Moim zdaniem nieco za duży kontrast między mocno ubłoconymi kołami, a niemal czystymi bandażami. Jakimś pigmentem można było po nich posypać, żeby trochę to zmniejszyć.  Chyba rzadziej dawałbym rdzawe zacieki i może nieco je stonował, jak choćby te na przedzie.  Poza tym model przyjemny w odbiorze, podobają mi się zapasowe gąski.

Zgadza się, poprawiałem te  bandaże jeszcze farbą i zapomniałem przykurzyć, zrobi się

Edytowane przez Evildead