Doberman Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) Witam Kupiłem sobie zestaw waloryzacyjny z firmy Model Hobby do U-boota VIIC z Revella w 1/72. Pierwsze wrażenie po otwarciu przesyłki to opad szczęki na ziemię. Wszystkie elementy są tak szczegółowe, filigranowe, a faktura powierzchni ostra i wyraźna. Działka, maszty, kotwice, koło ratunkowe, kompas, lorneta, włazy itd wymiatają!!! To jest ten zestaw: https://wydawnictwo.model-hobby.pl/modele-3d-druk-odlew/flota-2/skala-1-72-2/dkm-u-boot-viic-pelen-zestaw-detali-2.html Jutro po południu mogę wstawić więcej zdjęć ( jeżeli chcecie) i może postaram się powycinać części od konstrukcji podtrzymującej. Właz znajdujący się na kiosku można zrobić otwierany. Do włazu dodano tubę w której znajduje się drabinka. Zestaw wart każdej złotówki Z tego co się dowiedziałem można także zamówić taki zestaw do skali 1/144 . Zamierzam także skorzystać, bo akurat Revell wydał VIIC , a sam już mam także VIID w tej skali i wszystko z nim kompaktybilne. I po obróbce Edytowane 23 Maja 2021 przez Doberman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 (edytowane) Na szybko pościnałem skalpelem elementy konstrukcyjne z większych części. Działo i działko, kompas , peryskopy mają taką budowę, że można im dowolną pozycję zrobić, są ruchome. Edytowane 23 Maja 2021 przez Doberman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 przy obecnej technologii to można poszaleć teraz nawet do 350 niezłe cuda można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Te cuda można dostać na przykład tutaj: https://www.model-monkey.com/battleships-350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 (edytowane) Osiem ósemka złożona I przyłożone do kisku Edytowane 23 Maja 2021 przez Doberman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi