Andrzej_LK Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 temat banalny ale chyba każdy musi przez to przejść. zestaw Tamiya (bardzo dobry), blaszki Parta (fatalne) i lufka Abera (bardzo dobra). zobaczę co będzie dalej bo to mój pierwszy model 1:48 i czuję się zagubiony na jego olbrzymich powierzchniach... liczne ślady szpachlówki to próba pogodzenia plastiku, blaszek i wyglądu przypominającego oryginał. niektóre części są już pomalowane H29 bo później trudno byłoby się do nich dostać. góra kadłuba jest zdejmowana co powinno ułatwić prace malarskie. pozdrawiam wszystkich Hetzerofilów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Póki możesz - odklej siatkę z tłumika. Dorabiałeś uchwyty do nieistniejących klap, czy po prostu linie podziału są po prostu płytkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Ja widzę klapy nawet bez lupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 temat banalny E tam tez czeka u mnie Hetzer tylko ciut wiekszy (1/35), i nie uwazam go za banalny temat - raczej wdzieczny, trzeba go tylko niebanalnie zrobic... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 "Nu Zółwik, My pagadim" Widzę, że juz jestes w zaawansowanym "składzie" karalucha. Ja tekże nie próżnowałem, mam dwa ale w 35 edzia i tez zdają sie być dość ciekawymi modelami 1:48 i czuję się zagubiony na jego olbrzymich powierzchniach... Laughing Andrzeju, to samo co w siedem dwa, tylko ruchy nieco obszerniejsze ;) Trzymam kciuki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Ja widzę klapy nawet bez lupy. Te od filtrów i chłodnicy? A to ci heca :> Zawiasy też widzisz? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 oto wieksze zdjęcie na którym lepiej widać tył, uchwyty dorabiałem na podstawie zdjątek i chyba każdemu odpowiada jakaś klapa ale może się mylę. Hetzery wczesnych serii miały siatki na tłumikach, nie wiem jak z późniejszymi. znowu na godzinę sklejania przypadną dwie analizowania :-( zajrzę do Waffenarsenal i pomyślę. P.S. tu będzie lepiej widać (chyba), napisz Mateuszu co tam zmienić, póki jeszcze czas. P.S.2 poza literaturą opierałem się także na tym: http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/munster/Hetzer/index.html Żółwik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi