Jump to content

Hetzer Tamiya 1:48

Andrzej_LK
 Share

Recommended Posts

temat banalny ale chyba każdy musi przez to przejść. zestaw Tamiya (bardzo dobry), blaszki Parta (fatalne) i lufka Abera (bardzo dobra). zobaczę co będzie dalej bo to mój pierwszy model 1:48 i czuję się zagubiony na jego olbrzymich powierzchniach...

6eab9095b3d30ae3.jpg

b1c9dd943fa06e6e.jpg

822194f65496828a.jpg

liczne ślady szpachlówki to próba pogodzenia plastiku, blaszek i wyglądu przypominającego oryginał. niektóre części są już pomalowane H29 bo później trudno byłoby się do nich dostać. góra kadłuba jest zdejmowana co powinno ułatwić prace malarskie.

pozdrawiam wszystkich Hetzerofilów

"Nu Zółwik, My pagadim"

Widzę, że juz jestes w zaawansowanym "składzie" karalucha.

Ja tekże nie próżnowałem, mam dwa ale w 35 edzia i tez zdają sie być dość ciekawymi modelami

1:48 i czuję się zagubiony na jego olbrzymich powierzchniach... Laughing

Andrzeju, to samo co w siedem dwa, tylko ruchy nieco obszerniejsze ;)

Trzymam kciuki.

pozdrawiam

oto wieksze zdjęcie na którym lepiej widać tył, uchwyty dorabiałem na podstawie zdjątek i chyba każdemu odpowiada jakaś klapa ale może się mylę. Hetzery wczesnych serii miały siatki na tłumikach, nie wiem jak z późniejszymi. znowu na godzinę sklejania przypadną dwie analizowania :-( zajrzę do Waffenarsenal i pomyślę.

P.S. tu będzie lepiej widać (chyba), napisz Mateuszu co tam zmienić, póki jeszcze czas.

d6b3c8dce2e2f618.jpg

P.S.2 poza literaturą opierałem się także na tym:

http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/munster/Hetzer/index.html

Żółwik!