Nexus Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Wrzucam to raczej jako ciekawostkę. Zakupiłem sobie ten modelik, by szybko zrobić i postawić na biurko w pracy Seria MiniKit, pomalowane elementy w ramce. Skala nieznana, może później pomierzę i przekalkuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Jeśli wierzyć tej stronie, to jest to 1:72... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 To ta strona jest mało wiarygodna To jest maleństwo... powinienem przyłożyć coś dla porównania... całość ma 70mm od dzioba do końca stateczników mierzone w osi samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 A nie 1-100? słuchaj, czy to nie jest tzw. snap kit? miałem takie maleństwo , sterowiec hindenburga, świetnie się sprawdzał jako breloczek , teraz już na emeryturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Tak, to jest snapkit, ale 1:100 to to na pewno nie jest. Zrobiłem dodatkową fotkę z 1 groszówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Wydaje mi się że to może być 1:144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, fajny szybki składak. Można wiedzieć ile Cię kosztował? Co do skali, to mam Tornado Revella 1:144 tradycyjne (tzn. do posklejania:) ) i mogę pomierzyć to czy owo. Porównamy, czy wymiary są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Weole 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 mam Tornado Revella 1:144 Też takie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 mam Tornado Revella 1:144 Też takie mam, jak coś to prosze pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Porównując z prawdziwym Tornado to wychodzi raczej skala 1:240. Model ma około 70mm, a długość Tornado w rzeczywistości (wersja IDS) to 16,72m. Prosty i szybki rachunek daje skalę 1:240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 model ma ok 7cm, orginal kolo 17m, czyli wychodzi coś koło 1:240 o ile nie jestem za bardzo śpiący ;) haha no proszę, nie pomyliłem się ale właściciel okazał się szybciej liczacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 R_Mazzi, po prostu mój kalkulator ma szybszy procesor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 R_Mazzi, po prostu mój kalkulator ma szybszy procesor Albo: na Twoim liczydle lżej się kuleczki ślizgają... ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi