wuwumaster Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) Jak masz zgęstniałą Pactre to dolej do niej wody destylowanej (koniecznie destylowanej, nigdy kranówki) i mieszaj cierpliwie, powinno się opłacić (wiele Pactr tak podratowałem) Pozdr ww Edytowane 25 Września 2021 przez wuwumaster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 (edytowane) 16 godzin temu, wuwumaster napisał: Jak masz zgęstniałą Pactre to dolej do niej wody destylowanej (koniecznie destylowanej, nigdy kranówki) i mieszaj cierpliwie, powinno się opłacić (wiele Pactr tak podratowałem) Pozdr ww Jednak nie będę jej póki co ratować, tylko kupię dedykowaną farbę brązową dla francuzów od Hataki. W składziku mam jeszcze kilka maszyn Polskich Sił Powietrznych we Francji i właśnie z tego powodu przyda mi się więcej farby brązowej. Do ratowania pactry używałem thinera A0 od nich, albo zwykłej wody, ale bez szału było. Edytowane 26 Września 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Dewoitine doczekał się pełnego kamuflażu. Muszę nałożyć jeszcze jedną warstwę brązowej farby, a potem lakier satynowy i jutro kalkomanie. *spód Hataka B037 Light Ghost Grey FS 36375 Edytowane 2 Października 2021 przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Jest jeden minus francuskiego kamuflażu. Każdy producent podaje inne farby i dlatego moja kolekcja Francuzów jest tak różnorodna w odcienie, że się zastanawiam, czy nie skleić tych modeli ponownie. Ale z tego co wyczytałem, to nie było stricte określonych odcieni poszczególnych farb i używano minimum dwóch z każdego koloru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Model pokryty lakierem satynowym i przygotowany na poranne kładzenie kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Października 2021 Autor Share Napisano 3 Października 2021 Kalkomanie nałożone. Muszę pochwalić kalkomanie Směra. Bardzo ładnie przykleiły się do powierzchni modelu. Literę M znalazłem w zapasie kalkomanii. Wieczorem lakier satynowy I można po mału kończyć budowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Października 2021 Autor Share Napisano 4 Października 2021 Model ukończony, zapraszam do galerii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 Stare modele mają swój urok..... mi się podoba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi