skikut87 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Model w fazie wykończenia, jest to jeden z moich pierwszych modeli jakie zrobiłem jednak z powodu chęci sprawdzenia aerografu postanowiłem go odremontować i wyszło mi tak: Czekam na wasze opinie co by tu jeszcze zmienić a i mam pytanko na jaki kolor pomalować beczkę tak by jakoś jeszcze dodała życia modelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 i wyszło mi tak: I wyszlo ci super, bardzo mi sie podoba. Ladnie usyfiony. Co do beczki to generalnie brakuje sladow obic powstalych przy przesuwaniu. Nie wiem z czego jest zrobiona, ale moze sprobowac ja wgniesc co nieco, rozjasnij krawedzie. Mozesz tez sprobowac poturlac, poocierac ja o dywan lub cos twardego i te rysy ktore powstaja potraktowac jakims metalizerem, wtedy powinno byc bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 beczka zarazie jest walnięta tylko czarnym podkładem i zastanawiam sie właśnie jaki kolor jej nadać jest ona z plastiku pochodzi z zestawu akademi a co do dywanu to ciekawy pomysł nigdy tka nie robiłem aż spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Hmm jak z plastiku to troche gorzej z wgnieceniami. Pomysl co bys robil z ta beczka jakbys naprawde taka probowal wytargac z magazynu, a potem na pake i sproboj ta odwzorowac, na czyms szorstkim, tak zeby delikatnie zdzieralo farbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 wiesz zamierzam trochę mu załadować ta pakę bo i mam kanistry angielskie a mysle ze 2 niemieckie na wodę tez tu nie zaszkodzą parę skrzynek płachty buty itp zastanawiam sie tylko nad tym czy dawać tam amerykański pojemnik na smar z 2 wojny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Generalnie z merytorycznego punktu widzenia to ci niestety nie pomoge, ale jezeli chodzi o zaladowanie paki roznymi duperelami to jestem zdecydowanie za. Duza ilosc detali i szczegolow dodaje zycia modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 hmm no cóż liczę ze może ktoś inny podpowie co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 proponowane załadowanie paki oczywiście jeszcze trza wszo z tego asortymentu pomalować i wycieniować ale ułożenie było by mniej więcej takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 dla mnie bardzo ładny, usyfiony tak jak powinien być a duperele na pace jak najbardziej na miejscu, ułożenie jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Bardzo fajnie Ci wyszlo a mozesz powiedziec gdzie zanabyles model bo sam go zrobic chcialem ale ciezko o niego niestety bo ponoc nie produkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 wiesz niestety nie mogę Ci pomóc w tej kwestii gdyż ja swój kupiłem dobre 6-7 lat temu był ot jeden z moich pierwszych modeli a teraz go wyremontowałem masz tu linka do sklepu z tym modelem pogadaj z władzami ów sklepu może ci go sprowadza http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=10610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 .. wirtualnie go maja wiesz ... od pewnego czau kupuje raczej na ebayu i zagranica bo to co jest w Polsce to jest tak raczej na niby i tez raczej nigdy nie bedzie do dostania / na modelcentrum maja np RSO (1) ktore mimo ze jest jest nie do zdobycia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Model niezły ale na dioramie prezentował by się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 hehe Zbyszek o takie coś mniej więcej ci chodzi tylko ze zarazie schnie:) zastanawiam sie tylko gdzie potem umiejscowić kaktusa? subgrafik wiem o tym dobrze bo już wlasnie raz sie tak zrobiłem na tym sklepie i tez na italerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 to Verlindenowa kolumna czy inna jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 hmm dokładnie Ci firmy nie podam bo jest to klon który był razem z figurka saracena a teraz kolumna tez przechodzi odnowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 a o to co udało mi sie sklecić przez ostanie dni nadal zastanawiam sie nad tym gdzie umieścić kaktusa może ktoś mi doradzi?? Jak widać model wymaga jeszcze wykończenia a dokładnie bebechy na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 hmm widzę ze rzadko kto do mnie zagląda i chyba nie ma sensu ciągnąc tego warsztatu dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 No cóż dział się nazywa Forum Modelarstwo Plastikowe Strona Główna » Tematyka modelarska » Pojazdy wojskowe » Warsztat A tu 3 zdjecia gotowego modelu ... Ale nie powiem model łądnie wykonany, cieniowanie i malowanie na medal PS>Nie załamuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 heh nie załamuję sie tylko nie wiem o co chodzi ci z nazwa masz w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Oprócz kaktusa przydała by się jeszcze jakaś figurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 narazie tak owej nie mam ale pomyśle i o jakiejś figurce zna ktoś z was jakiejś w fajnej pozie pasującej do tej scenerii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 model bardzo fajny!!! Ja swój potraktowałem suchymi pastelami w kolorach imitujących piasek pustyni, co do załadowania paki to myśle że mogą być sprzęty wszelkiej narodowości. Chyba wszystkie armie wykorzystują zdobyczny sprzęt, biorąc na dodatek trudne warunki pustyni, gdzie woda ze swojego czy wrogiego kanistra smakuje tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi