MajorStachu Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień dobry dzisiaj skończyłem model Pzkpfw 2 ausf. D z wydawnictwa First to fight. Model dużo prostrzy od armat czy haubic z tego samego wydawnictwa więcej pracy było przy malowaniu niż klejeniu. Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez MajorStachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Dla mnie podstawowa sprawa, bo tak to wygląda dla mojego niedoświadczonego oka, musiałby kolega rozcieńczyć farbki, bo z tego co widzę to chyba malowane było pędzelkiem i nie rozcieńczoną farbą. Przez to detale są zalane i jest pełno jakiś farfocli, to na pewno zmniejsza atrakcyjność modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Wystarczyło obejrzeć ten filmik co Tobie zaruk polecił , zastosował byś się do rad i nie było by lipy , a tak to jest słabo pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 To wymaga poprawy. Poza grubą farba problemem są paprochy. Na ostatnim zdjęciu model wygląda jakby spadł tyłem na dywan... Przed kolejnym malowaniem wrzuć zdjęcie sklejonego modelu. Zastanawiam się czy czasem nie trzeba popracować nad czystością klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Ok właśnie skończyłem kleić Pzkpfw 3 Ausf. D i mam pytanie gdzie wstawić te zdjęcia założyć galerie czy warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 9 minut temu, MajorStachu napisał: Ok właśnie skończyłem kleić Pzkpfw 3 Ausf. D i mam pytanie gdzie wstawić te zdjęcia założyć galerie czy warsztat? Nie maluj. Załóż warsztat. Wrzuć fotki sklejonego modelu i poczekaj na ewentualne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi